Kezdőlap » Termékek » Borok » Prémium borok » MONTENUOVO 2013

MONTENUOVO 2013

Polci ár:

3 290 Ft

Egységár:

4 387 Forint / liter (Áraink bruttó árak)


LeírásÉtelekÉvjáratAdatokDíjak

Tiszteletünk jeléül birtokborunk névadója Montenuovo Nándor herceg. A bor klasszikusan elegáns, nemes karakter, a fajsúlyos és a friss gyümölcsös házasítások közötti arany középúton jár. Alapját a bordói fajták adják, melyet a syrah fűszeressége egészít ki.

A 2013-as évjárat különlegessége, hogy Montenuovo Nándor dédunokája, Alexander Kübeck-Montenuovo is részt vett velünk a házasítás összeállításában, így a családi vérvonal már a borban is örök lenyomatot hagyott.

Érdekesség: Találkozásunk a herceg örököseivel, bővebben: kisfilmünkben, s az alábbi cikkben.

Igazi Jolly Jokerként majd mindenhez ajánlható – komplex aromavilága bármely étel nemes kísérőjévé avatja.

2013

2013 „hullámvasút” év volt, végletes időjárású időszakok követték egymást. Az április például hóval indult, majd kánikulával búcsúzott.

Korai és elhúzódó virágzás után forró száraz nyár jött, majd nyárvégi lehűlés. A lassabb, elhúzódóbb érés miatt a szüret szeptembertől október végéig szakaszosan folyt. Az októberi gyönyörű indián nyárnak köszönhetően a késői fajták is szépen beértek. Tartalmas, erőtől duzzadó, gyümölcsösen intenzív borok születtek.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY: Villányi borvidék | Dobogó-, Mandolás- és Városhegy- dűlők

SZŐLŐFAJTÁK

20 % Merlot

69 % Cabernet sauvignon

8 % Syrah

3 % Zweigelt

BORKÉSZÍTÉS

A fajtákat és a dűlők termését különállóan kezeltük, vinifikáltuk. Az erjesztés kezdetben nyílt, majd zárt körfejtéssel történt. 14-25 napig héjon tartottuk. Az almasav bontása természetes kultúrával, nagyrészt barrique hordókban történt. A hordós érlelés 14-18 hónapig tartott, 80%: 225 literes magyar tölgyfa-hordókban. A tételek házasítása után a cuvée-t még tartályban érleltük.

ALKOHOL: 13,71 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17 °C

AWC Vienna 2017 | Ezüstérem

Széchenyi 2020 - Vylyan