Kezdőlap » Termékek » Borok » Prémium borok » MONTENUOVO 2012

MONTENUOVO 2012

Polci ár:

3 290 Ft

Egységár:

4 387 Forint / liter (Áraink bruttó árak)LeírásÉtelekÉvjáratAdatokDíjak

Birtokborunk a néhai Montenuovo Nándor herceg emléke előtt tiszteleg, kinek birtoka a XX. század elején a mai Vylyan területének egy részét is magában foglalta.

E bor sokrétű házasítás eredménye, mely a jellegében fajsúlyos és gyümölcsös borok közötti arany középúton jár. Karakterében nagyszerűen egyesíti a szép villányi borok jellemzőit, miközben egyéniségében letagadhatatlanul Vylyan.

A bor gerincét a hagyományos bordói fajták adják, melyet harmonikusan egészít ki a zweigelt és a syrah fűszeressége. Gazdag fűszereket és a gyümölcsöket idéző világa
finoman és visszafogottan, lépésről-lépésre tárul fel – karaktere így egyszerre nemes és klasszikusan elegáns.

Igazi Jolly Jokerként majd mindenhez ajánlható – komplex aromavilága bármely étel nemes kísérőjévé avatja.

2012

A hideg, fehér telet tavasz korai virágzással érkező, lendületes tavasz váltotta. A meleg, száraz nyárnak köszönhetően a szüret a szokásosnál korábban már augusztus 21-én megkezdődött, s a fajták egyszerre történő érése miatt igen mozgalmas is volt. Ebben az évben, hasonlóan a 2006-os és 2009-es évjáratokhoz, tartalmas, sűrű szövésű, koncentráltan gyümölcsös borok születtek.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY: Villányi borvidék | Dobogó-, Mandolás- és Városhegy- dűlők

SZŐLŐFAJTÁK
34 % Merlot, 27 % Cabernet Sauvignon , 23 % Syrah, 16 % Zweigelt

BORKÉSZÍTÉS
A fajtákat és a dűlők termését külön kezeltük és dolgoztuk fel. Az ezt követő hordós érlelés 15-20 hónapig tartott, 80%-ban 225 literes űrtartalmú magyar tölgyfahordókban, ill. 20%-ban hagyományos ászokhordókban. A tételek házasítása után a cuvée-t még egy évig tartályban érleltük.

ALKOHOL: 13,19 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17 °C

AWC Vienna 2016 | Ezüstérem

Monde Selection 2016 | Ezüstérem

XV. Orbán napi Borverseny | Ezüstérem