Kezdőlap » Termékek » Borok » Prémium borok » Merlot 2016

Merlot 2016

Polci ár:

3 499 Ft

Egységár:

4 665 Forint / liter (Áraink bruttó árak)


LeírásÉtelekÉvjáratAdatok

Intenzív, magával ragadó, buja bor az illattól a lecsengésig. Gömbölyded kortyú, jókedvű, lendületes, s emellett mindvégig elegáns és jó tartású. Így kerek a világ !

Kirobbanó gyümölcsösségét (tele bogyós gyümölcsökkel) gazdag fűszeres jegyek (kakaó, menta, cédrus) színesítik.

Ajánljuk még grillhúsokhoz, pecsenyékhez, illetve a legtöbb gyümölcsös körettel társuló ételhez.

2016

A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek. Szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést, majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal, egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet, „nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellér mondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget.

Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY: Villányi borvidék, Pillangó és Mandolás dűlő

BORKÉSZÍTÉS

A Pillangó- és Mandolás dűlők karakteres, fajtajelleges termését, s a két külön érlelt tétel házasítását palackoztuk „merlónkban”.

A héjon erjesztés 20 és 24 napig tartott, s 26-27°C fokon történt, az extrakció elősegítésére nyílt-, majd az utolsó harmadban zárt körfejtést alkalmaztunk. Az almasav bontása természetes kultúrával, tartályban történt.

13 hónapig 225 literes magyar tölgyfahordókban érleltük. Származásuk: zempléni és mecseki, s egy kevéske, 3%-nyi  amerikai tölgy.

ALKOHOL: 13,36 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17 °C

Széchenyi 2020 - Vylyan

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.