Kezdőlap » Vásárlás » Borok » Válogatás borok » Mandolás 2016

Mandolás 2016

Polci ár:

9 790 Ft

Egységár:

13 053 Forint/ Liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Készleten

Szállítási idő:

3-7 munkanap


LeírásÉtelekAdatok

A Mandolás nevét a régi időkben itt termő mandulafákról kapta, amely ott terem, ahol a legnemesebb szőlőfajták is. A dűlő déli kitettsége, s katlan-szerű formája miatt kiválóan tartja a meleget, a cabernet franc szőlő nagyon jól érzi itt magát. Az eddigi évjáratok alapján biztosak vagyunk benne, hogy a villányi cabernet francnak a világban küldetése van, a fajta ezen a kivételes termőhelyen megtalálta természetes otthonát.

Dűlőválogatás és hordóválogatás, az általunk nagy évjáratban készített Villányi Francok legjava.  Úgy készült, hogy akár most, egy éve a palackban pihenve, de akár 10 év múlva is fogyasztása élményt jelentsen. Az élénk savú gyümölcsössége szederre, érett meggyre és áfonyára emlékeztet.  Az elegáns, hosszú korty csöppnyi étcsokoládés kesernyével, fahéjas, cédrusos fűszerességgel búcsúzik. A dekantálás jól áll neki. Ünnepi asztalra ajánljuk!

Nagyvad ételekhez, rafináltabb sültekhez, például erdei gyümölcs redukcióval. Feketecsokoládés desszertekhez vagy szivarokhoz is érdemes kipróbálni!

Száraz vörösbor

TERMŐHELY
Villányi borvidék | Mandolás dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Cabernet Franc

BORKÉSZÍTÉS

A két hetes egyenletes lassú erjesztést még 1 hét héjon tartás követett. Az almasav bontása és az érlelés barrique hordókban történt. Hordók: 225 l; zempléni és mecseki tölgyből; koruk: 65% új, 20% egy és 15% másodéves. A 18 hónapos hordós érlelés során figyeltük, kóstoltuk és kiválogattuk a legszebb hordókat, s e tételeket palackoztuk le önállóan MANDOLÁS néven.

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 15˚C

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.