Kezdőlap » Termékek » Borok » Válogatás borok » MANDOLÁS 2012

MANDOLÁS 2012

Polci ár:

9 790 Ft

Egységár:

13 053 Forint / liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Elfogyott


Elfogyott

LeírásÉtelekÉvjáratAdatokDíjak

Cabernet Franc válogatás a Mandolás dűlőből.

Mandolás dűlőnk neve a régi időkben itt termő, virágában a tavaszt, a fényt, az új életet szimbolizáló mandulafák emlékét őrzi. A hagyomány szerint a mandulafa ugyanott hoz gazdag termést, ahol a legnemesebb szőlőfajták.

A 2012-es évjárat borát egy hihetetlenül sokrétű, mély személyiséghez lehetne hasonlítani. Gazdag aromavilágában mindig újabb és újabb izgalmas jegy bontakozik ki (grafit, cédrus, kapucsínó, sós karamell, feketeribizli, aszalt bogyós gyümölcsök), melyek hosszan bejárják az érzékeinket.

Jó tartású, komplex, telt bor, de mégsem ”túl sok”, megmarad elegánsnak, s vitális savainak köszönhetően kifejezetten játékosnak

Hosszú pinceérlelésre ajánljuk.

Nagyvad ételekhez, rafináltabb sültekhez, például erdei gyümölcs redukcióval. Feketecsokoládés desszertekhez vagy szivarokhoz is érdemes kipróbálni!

2012

Hideg, fehér telünk volt, majd a tavasz korai virágzást hozott. A meleg, száraz nyárnak köszönhetően a szüret már augusztus 21-én megkezdődött, s a fajták egybeérése miatt igen mozgalmas is volt.

A 2006 és 2009-es évjárathoz hasonlóan tartalmas, sűrű szövésű, koncentráltan gyümölcsös borok születtek.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY: Villányi borvidék | Mandolás-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Cabernet Franc

BORKÉSZÍTÉS
2012-ben koncentrált, zamatgazdag, egészséges termést szüreteltünk. Az egyenletes lassú erjesztést még 7 napos héjon tartás követett (összesen 21 nap). Az almasav bontása és az érlelés barrique hordókban történt. Hordók: 225 l; zempléni és mecseki tölgyből; koruk: 40% új, 40% egy- és 20% másodéves. A 15 hónapos hordós érlelés során figyeltük, kóstoltuk és kiválogattuk a legszebb hordókat, s e tételeket palackoztuk le önállóan MANDOLÁS néven.

ALKOHOL: 14,14 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 17 ˚C

AWC Vienna 2016 | Aranyérem
Berliner Wine Trophy 2017/1 | Aranyérem

Vylyan hírlevélIratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön újdonságainkról, programjainkról, akcióinkról.

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.