Kezdőlap » Termékek » Reserve tételeink » MANDOLÁS 2006

MANDOLÁS 2006

Polci ár:

17 890 Ft

Egységár:

18653 Ft/ Liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Elfogyott


Elfogyott

LeírásÉtelekÉvjáratAdatok

Mandolás 2006: A kivételes évjárat és a kivételes termőhely találkozásából egyedi és megismételhetetlen bor született, amely bizonyítja, hogy a cabernet francnak Villányban küldetése van. A bor maga az egyensúly és a harmónia.

Érett, összeforrott ízvilágában felbukkannak a fekete bogyós gyümölcsök (feketeribizli) valamint a hordós érlelés kávés, étcsokoládés, vaníliás jegyei. Hosszú lecsengéssel vési be magát végleg az emlékezetünkbe.

Nagyvad ételekhez, rafináltabb sültekhez, érett zsíros sajtokhoz és keserűcsokoládés desszertekhez. Szivarokhoz is érdemes kipróbálni!

2006

A megkésett tavasz, változékony nyár után gyönyörű ősz következett kiegyenlített időjárással. Ilyen egységesen szép, koncentrált, hosszú életet jósló, elegáns és egyensúlyos évjárat még nem került ki a kezeink alól.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY
Villányi borvidék | Mandolás-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Cabernet Franc

BORKÉSZÍTÉS

Mandolás 2006: a Mandolás dűlőről szüretelt cabernet franc szőlőn már a kezdetektől fogva érződött az évjárat és a hely kivételessége. A sűrű, koncentrált mustot hosszú ideig tartottuk héjon. A lassú, egyenletes erjedés 45 napig tartott. Az almasav bontása és az érlelés barrique hordókban történt. Hordók: 225 l; zempléni és mecseki tölgyből; koruk: 70% új, 30% egy éves. A 19 hónapos érlelés során válogattuk ki a legszebb hordókat, s e tételeket palackoztuk le önállóan Mandolás néven.

ALKOHOL: 15,5 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17˚C

Vylyan hírlevélIratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön újdonságainkról, programjainkról, akcióinkról.

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.