Kezdőlap » Vásárlás » Borok » Classicus borok » [KSZÍ] Pinot Noir gyöngyözőbor 2018

[KSZÍ] Pinot Noir gyöngyözőbor 2018

Polci ár:

1 799 Ft

Egységár:

2 399 Forint / liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Készleten

Szállítási idő:

3-7 munkanap


LeírásÉtelekÉvjáratAdatok

Vylyan Gyöngyözőbor névadója a görög abc tizennegyedik betűje. Hangutánzó. Ezt hallja, amikor felbontja a friss és üde, szomjoltó KSZÍ -t, és a gyöngyöző buborékok a felszínre törnek. Pezsdítő színfolt, balerina a villányi vörösek között: játékos, légies, élénk, intenzív , az elegancia pedig lényéből fakad.

Illata behízelgő, az erdei szamócát és a pillecukrot idézi. A korty frissítő, élénk savú, az apró, finom buborékok is a szamóca és más piros bogyós gyümölcsök körül forognak. Ideális aperitifként, valamint könnyed pl. halas, rákos előételek, saláták harmonikus kísérője. Jól behűtve kínáljuk!

Aperitifként, könnyed előételekhez, vagy csak úgy önmagáért – frissítőként.

2018

Villányban biztosan az évtized kiemelkedő évjárata lesz a 2018-as, amely az augusztus 10-én megkezdett eddigi legkorábbi szüretünkről is emlékezetes lesz. Összességében meleg évjáratnak tekinthető, a száraz és az intenzíven csapadékos időszakok megfelelő ütemben váltották egymást. Volt 40 napig tartó medárdi időjárás, majd azt követő száraz meleg, korai fakadás, korai virágzás és robbanásszerű fejlődés. A szüreti hónapok augusztustól októberig sok napsütéssel kényeztettek bennünket, így gyönyörűen érett, de elegáns savakban gazdag szőlőket szüreteltünk.

Száraz gyöngyözőbor

TERMŐHELY
Villányi borvidék | Dobogó-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Pinot Noir

BORKÉSZÍTÉS

A pinot noir itt gyöngyözőborként mutatja meg arcát.A pinot noir színmustjából (értsd: préselés nélkül) készítettük. A magától kifolyó színmust tisztább és magasabb minőségű alapanyag, mondhatni, „a szőlő lelke”. Hűtött tartályokban (15°C-on) történt azerjesztés, az eredmény egy könnyed, üde világos rosé alapbor lett, ami a töltéskor több ütemben kapott széndioxidot (2,5 g/l), hogy minél finomabb gyöngyözést érjünk el.

A gyöngyözőbor hasonlít a habzóborhoz, de kevesebb széndioxidot tartalmaz, apró, vidám buborékai élénkséget, játékosságot kölcsönöznek a bornak.

ALKOHOL: 12 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 4-5 ˚C

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.