Kezdőlap » Termékek » Ajánlatok » Állandó ajánlataink » [KSZÍ] Pinot Noir gyöngyözőbor 2017

[KSZÍ] Pinot Noir gyöngyözőbor 2017

Polci ár:

1 799 Ft

Egységár:

2 399 Forint / liter (Áraink bruttó árak)


LeírásÉtelekÉvjáratAdatok

Gyöngyözőborunk névadója a görög abc tizennegyedik betűje. Hangutánzó. Ezt hallja, amikor felbontja a friss és üde, szomjoltó KSZÍ -t, és a gyöngyöző buborékok a felszínre törnek. Pezsdítő színfolt, balerina a villányi vörösek között: játékos, légies, élénk, intenzív , az elegancia pedig lényéből fakad.

Immáron hatodik KSZÍ-nk, s az alap receptre továbbra is esküszünk: 100% Pinot Noir, a mely kifinomult eleganciát és mélységet is ad a kortynak.

2017: A színtől az illatig elegáns, légies, rózsaszín karakter. Bátran behűtve esik a legjobban a száj kitöltő és élénk, bizsergető korty. Az egzotikus gyümölcsök viszik a prímet, de előbukkannak a szamóca és a pehelycukor jegyei is. A pink grapefruit jólesően fanyarkás, kesernyés lecsengés e kívánja a következő kortyot. 😉

Aperitifként, könnyed előételekhez, vagy csak úgy önmagáért – frissítőként.

2017

A legek éve: a leghidegebb tél, s az eddigi legkorábbi szüretkezdés!Gyermekkorunk emlékében élő igazi, hideg, hosszan tartó mínusz fokos telünk volt sok csapadékkal, de európai „kollégáinkkal” szemben nálunk fagykár szerencsére nem volt.A május végi virágzás után jó meleg nyár következett, szerencsére kellő csapadékkal. Mindez hozta magával a korai szüretet, amely augusztus 17-én indult a pinot noir rozé-szürettel.Érett, egészséges termést szüreteltünk, eddig nem tapasztalt szín gazdagsággal, szép beltartalommal.

Száraz gyöngyözőbor

TERMŐHELY
Villányi borvidék | Dobogó-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Pinot Noir

BORKÉSZÍTÉS

A pinot noir itt gyöngyözőborként mutatja meg arcát.A pinot noir színmustjából (értsd: préselés nélkül) készítettük. A magától kifolyó színmust tisztább és magasabb minőségű alapanyag, mondhatni, „a szőlő lelke”. Hűtött tartályokban (15°C-on) történt azerjesztés, az eredmény egy könnyed, üde világos rosé alapbor lett, ami a töltéskor több ütemben kapott széndioxidot (2,5 g/l), hogy minél finomabb gyöngyözést érjünk el.

A gyöngyözőbor hasonlít a habzóborhoz, de kevesebb széndioxidot tartalmaz, apró, vidám buborékai élénkséget, játékosságot kölcsönöznek a bornak.

ALKOHOL: 12,6 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 4-5 ˚C

Széchenyi 2020 - Vylyan

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.