Kezdőlap » Termékek » Ajánlatok » Állandó ajánlataink » [KSZÍ] Pinot Noir gyöngyözőbor 2016

[KSZÍ] Pinot Noir gyöngyözőbor 2016

Polci ár:

1 799 Ft

Egységár:

2 399 Forint / liter (Áraink bruttó árak)


Elfogyott

LeírásÉtelekÉvjáratAdatok

Gyöngyözőborunk névadója a görög abc tizennegyedik betűje. Hangutánzó. Ezt hallja, amikor felbontja a friss és üde, szomjoltó KSZÍ-t, és a gyöngyöző buborékok a felszínre törnek.

Pezsdítő színfolt, balerina a villányi vörösek között: játékos, légies, élénk, intenzív, az elegancia pedig lényéből fakad.

Alapbornak a Pinot Noir-t választottuk, mely nemcsak élénk gyümölcsösséget, de eleganciát és mélységet is ad a kortynak. A színtől az illatig igazi elegáns, légies’, rózsaszín karakter’. Telt, zamatos és szomjoltóan élénk a korty, az egzotikus gyümölcsök és a pink grapefruit jegyeivel, jóleső, hosszú lecsengéssel.

Aperitifként, könnyed előételekhez, vagy csak úgy önmagáért – frissítőként.

2016

A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek.  szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést,

majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal, egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet, „nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellér mondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget.

Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett.

Száraz gyöngyözőbor

TERMŐHELY
Villányi borvidék | Dobogó-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Pinot Noir

BORKÉSZÍTÉS

A pinot noir itt gyöngyözőborként mutatja meg arcát.

A pinot noir színmustjából (értsd: préselés nélkül) készítettük. A magától kifolyó színmust tisztább és magasabb minőségű alapanyag, mondhatni, „a szőlő lelke”.

Hűtött tartályokban (15°C-on) történt az erjesztés, az eredmény egy könnyed, üde világos rosé alapbor lett, ami a töltéskor több ütemben kapott széndioxidot (2,5 g/l), hogy minél finomabb gyöngyözést érjünk el.

A gyöngyözőbor hasonlít a habzóborhoz, de kevesebb széndioxidot tartalmaz, apró, vidám buborékai élénkséget, játékosságot kölcsönöznek a bornak.

ALKOHOL: 12,6 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 4-5 ˚C

Széchenyi 2020 - Vylyan