Kezdőlap » Termékek » Borok » Prémium borok » KÉKFRANKOS 2016

KÉKFRANKOS 2016

Polci ár:

2 990 Ft

Egységár:

3 987 Forint / liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Készleten

Szállítási idő:

3-7 munkanap


LeírásÉtelekÉvjáratAdatokDíjak

Egyik legkedvesebb borunk a kékfrankos. A fajta össze-téveszthetetlen arcát őszintén, tisztán mutatja, s jellegzetes, élénk savainak köszönhetően izmos, életerős bort ad. Ezért szeretjük.

Beleszagolva a kitöltött borba, az élményt a buja, fűszeres illatok indítják. A kortyban ez kiegészül a fekete cseresznye  és  a hecsedli gyümölcsösségével, valamint a keserű csokoládé fanyar aromavilágával.  Eleganciája a szép savakon keresztül tűnik elő.

Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.

Vylyan Villányi Kékfrankosról Cserna Szabó András írt, itt olvasható.

A mű címe: Az ifjú főpék és a tenger

Ajánljuk fűszeres, de nem túl nehéz húsételekhez, vagy akár magában, kis kortyokban, elmerengve, csak úgy a kékfrankos kedvéért.

2016

A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek. Szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést, majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal, egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet, „nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellér mondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget.

Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY: Villányi borvidék | Városhegy- dűlő

SZŐLŐFAJTÁK

kékfrankos

BORKÉSZÍTÉS

Az erjesztés nyílt tartályban történt, napi két rövid körfejtéssel. A héjon tartás két hétig, az erjesztés 10 napig tartott.

Az érlelés 225 literes, magyar tölgyből készült hordókban történt, koruk: 1/3 új, 1/3 egy-és két eves, 1/3 idősebb. 12 hónapos hordós érlelés után palackoztuk.

ALKOHOL: 12,94 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 13 °C

 

Vylyan hírlevélIratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön újdonságainkról, programjainkról, akcióinkról.

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.