Kezdőlap » Termékek » Borok » Classicus borok » KAKAS Rozé 2016

KAKAS Rozé 2016

Polci ár:

1 599 Ft 1 099 Ft

Egységár:

2 132 Forint / liter (Áraink bruttó árak)


89 készleten

LeírásÉtelekÉvjáratAdatok

Ropogós, üde, elegáns, ízig-vérig rozé.

Szép színében elgyönyörködünk, intenzív illatától jókedvre derülünk.

Egzotikus gyümölcsössége (ananász, licsi, őszibarack) újabb és újabb kortyot kíván.

A megújult címkén az ősi villányi monda egyik szereplője: a Kakas, a megmentő, aki teli torokkal hirdeti a napfelkeltét.

Jól behűtve aperitifként, vagy könnyű előételek, saláták és szárnyas sültek kísérőjeként ajánljuk.

2016

A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek. Szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést,

majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal, egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet, „nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellérmondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget.

Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett.

Száraz rozébor

TERMŐHELY: Villányi borvidék | Városhegy-, Mandolás- és Dobogó-dűlők

SZŐLŐFAJTÁK
Merlot, Kadarka, Pinot Noir

BORKÉSZÍTÉS
A rozénak kiválasztott területekről szüretelt szőlőt héjon áztatás nélkül préseltük, ennek köszönhető a bor világos, rózsaszínes tónusa. Hűtött tartályokban (16 és 20°C-on) történt az erjesztés és az érlelés, hogy a bor természetes széndioxid-tartalmát megőrizzük, ami sokkal finomabb, kellemesebb savérzetet ad, mint a mesterségesen hozzáadott CO₂. A fajtákat végül palackozás előtt házasítottuk.

ALKOHOL: 12,7 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 9-10 ˚CSzéchenyi 2020 - Vylyan