Kezdőlap » Termékek » Borok » Classicus borok » HЁRKA Chardonnay 2018

HЁRKA Chardonnay 2018

Polci ár:

1 699 Ft

Egységár:

2 265 Forint / liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Készleten

Szállítási idő:

3-7 munkanap


LeírásÉtelekÉvjáratAdatok

A 2018-as Chardonnay Herkánk egyenes gerincű, friss és pimasz. Aromacsokrában a lime fanyar citrusossága, a sós jegyek, a ropogós sárga alma gyümölcsössége és a borókás, cédrusos, vaniliás illatok, ízek találhatóak meg. Kortya hosszú és kellemesen melengető.

Kedves és természetesen csábító, mint legendabeli névadója, a gyönyörűséges hajadon.

Jól behűtve kitűnő aperitív. Jól illik a krémes, tejszínes ízvilághoz, például zöldségkrém levesekhez, bechameles, sajtos fehér húsokhoz, halakhoz, grillzöldségekhez.

2018

Villányban biztosan az évtized kiemelkedő évjárata lesz a 2018-as, amely az augusztus 10-én megkezdett eddigi legkorábbi szüretünkről is emlékezetes lesz. Összességében meleg évjáratnak tekinthető, a száraz és az intenzíven csapadékos időszakok megfelelő ütemben váltották egymást. Volt 40 napig tartó medárdi időjárás, majd azt követő száraz meleg, korai fakadás, korai virágzás és robbanásszerű fejlődés. A szüreti hónapok augusztustól októberig sok napsütéssel kényeztettek bennünket, így gyönyörűen érett, de elegáns savakban gazdag szőlőket szüreteltünk

Száraz fehérbor

TERMŐHELY
Villányi borvidék | Pillangó-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Chardonnay

BORKÉSZÍTÉS

A hordóban érlelt tétel 1/3  arányt képvisel a borban.

A szőlőt egész fürtben préseltük, az ülepítést követően a must nagyobb része lassan, egyenletesen erjedt a tartályban 16 és 20°C között.

Hordós érlelés: 4 hónapig 225l-es magyar tölgyfahordókban. A seprőt többször felkevertük (ún. batonnage technikával), ezzel finoman elősegítve a teltebb, krémesebb, ízgazdagabb jelleg kifejlődését.

A két tételt végül házasítottuk.

ALKOHOL: 12,82 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 10 -11˚C

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.