Kezdőlap » Vásárlás » Borok » Classicus borok » HЁRKA Chardonnay 2019

HЁRKA Chardonnay 2019

Polci ár:

1 699 Ft

Egységár:

2 265 Forint / liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Készleten

Szállítási idő:

3-7 munkanap


LeírásÉtelekÉvjáratAdatok

Illata a friss őszibarackra, a sárga almára és a vaníliára emlékeztetett bennünket.Kóstoláskor csöppnyi sósság, csöppnyi kesernye teszi izgalmassá a kortyot.Friss, üdén gyümölcsös, érintésszerűen megjelenik benne a világosra pörkölthordó világa is, de ugyanakkor nem nehéz, nem tolakodó. Fehér húsú halakhoz és szárnyasokhoz, salátákhoz,bizonyos krémlevesek remek kísérője lehet.

Kedves és természetesen csábító, mint legendabeli névadója, a gyönyörűséges hajadon.

Jól behűtve kitűnő aperitív. Jól illik a krémes, tejszínes ízvilághoz, például zöldségkrém levesekhez, bechameles, sajtos fehér húsokhoz, halakhoz, grillzöldségekhez.

2019

2019-es évjárat meleg tavasz utáni lehűlést hozott, átlagos csapadékmennyiséggel. A magas éves hőösszeg pozitív hatással volt az érésre–így az íz, illat és aroma jegyek koncentráltan jelentkeznek az évjárat boraiban. A szüreti hónapokat kevés csapadék, hosszan tartó napos időszak,hűvös éjszakák jellemezték–ennek köszönhetően a 2019-es évjáratban savakban gazdag szőlőket

Száraz fehérbor

TERMŐHELY
Villányi borvidék | Pillangó-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Chardonnay

BORKÉSZÍTÉS

A hordóban érlelt tétel 1/3  arányt képvisel a borban.

A szőlőt egész fürtben préseltük, az ülepítést követően a must nagyobb része lassan, egyenletesen erjedt a tartályban 16 és 20°C között.

Hordós érlelés: 4 hónapig 225l-es magyar tölgyfahordókban. A seprőt többször felkevertük (ún. batonnage technikával), ezzel finoman elősegítve a teltebb, krémesebb, ízgazdagabb jelleg kifejlődését.

A két tételt végül házasítottuk.

ALKOHOL: 13,16 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 10 -11˚C

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.