Kezdőlap » Termékek » Borok » Classicus borok » HЁRKA Chardonnay 2016

HЁRKA Chardonnay 2016

Polci ár:

1 599 Ft

Egységár:

2.132 Forint / liter (Áraink bruttó árak)


Elfogyott

LeírásÉtelekÉvjáratAdatokDíjak

Gömbölyded, telt, krémes chardonnay.

Fajtajelleges, friss őszi gyümölcsös jegyek (körte, alma) és szegfűszeges, vaníliás, fahéjas fűszeresség árad a behízelgő illattól az ízgazdag, hosszú kortyig.

Kedves és természetesen csábító, mint legendabeli névadója, a gyönyörűséges hajadon.

Jól behűtve kitűnő aperitív. Jól illik a krémes, tejszínes ízvilághoz, például zöldségkrém levesekhez, bechameles, sajtos fehér húsokhoz, halakhoz, grillzöldségekhez.

2016

A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek. Szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést,

majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal, egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet, „nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellérmondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget.

Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett.

Száraz fehérbor

TERMŐHELY
Villányi borvidék | Pillangó-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Chardonnay

BORKÉSZÍTÉS

A hordóban érlelt tétel 1/3  arányt képvisel a borban.

A szőlőt egész fürtben préseltük, az ülepítést követően a must nagyobb része lassan, egyenletesen erjedt a tartályban 16 és 20°C között.

Hordós érlelés: 4 hónapig 225l-es magyar tölgyfahordókban. A seprőt többször felkevertük (ún. batonnage technikával), ezzel finoman elősegítve a teltebb, krémesebb, ízgazdagabb jelleg kifejlődését. Az almasavat a komplexitás érdekében a hordós tételnél bontottuk.

A két tételt végül házasítottuk.

ALKOHOL: 13,26 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 10 -11˚C

 

AWC Vienna 2017 (A) | Seal (of approval)

Széchenyi 2020 - Vylyan