Kezdőlap » Vásárlás » Borok » Válogatás borok » DUENNIUM 2012

DUENNIUM 2012

Polci ár:

13 990 Ft

Egységár:

18 653 Forint / liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Készleten

Szállítási idő:

3-7 munkanap


LeírásÉtelekÉvjáratAdatokDíjak

A Duennium 2012 a múlt, a jelen és a jövő különleges találkozása. Címkéjén a páfrányfenyő (Ginkgo biloba) jele az örökkévalóságot szimbolizálja. Hordóválogatás, a Vylyan zászlós bora.

A Winelovers  100 borválogatás legjobb bordói házasításaként  végzett 2018-ban. A bírálatkor ezt írták róla: illatában karácsonyi fűszerek (kardamom, szegfűszeg), és érett szeder; a kortyban mazsolás csokoládé, míg lecsengésében szivardobozt idéző cédrusos-dohányos asszociációk jellemzik egy nagyon egyedi pézsmás jelleggel kiegészítve. Hatalmas test és óriási hossz, ami a hosszú pinceérlelés lehetőségét jelenti. Boregyéniség.

A bor kerek egész, megingathatatlan egyensúlyú. Az érett tanninokba belesimuló vitális savai tartják a gerincét. Ez adja hosszú életűségét is, így érdemes pinceérlelésre is eltenni.

A DUENNIUM egyedi és megismételhetetlen, a „Vylyan naprendszer napja”. Lehetetlen pár mondatban leírni érett, komplex világát. Ahányszor kóstoljuk, annyiszor tár fel újabb és újabb rétegeket, másrészt annyira összesimult, hogy nem is érdemes „boncolgatni”.

Emlékezetes pillanatok, vacsorák méltó koronája. Az ételpárosításoknak csak a fantázia szab határt, a lényeg, hogy ugyanolyan törődéssel és gondossággal készüljön, mint a bor maga. A Duennium gyönyörű ívet ad a vacsorának, például az érlelt marhahúsos főételnek.

2012

Hideg, fehér telünk volt, majd a meleg tavasz korai (május végi) virágzást hozott. A forró, száraz nyarat követően július végén zsendültek a szőlők. A kánikulai melegek miatt már augusztus 21-én megkezdődött a szüret

Száraz vörösbor

TERMŐHELY
Villányi borvidék | Pillangó- és Mandolás-dűlők

SZŐLŐFAJTÁK
Cabernet Franc (67%), Cabernet Sauvignon(22%), Syrah (11%)

BORKÉSZÍTÉS

Birtokunk felét adják a bordói fajták. Ebből választjuk ki a „jéghegy csúcsát”, tehát a legkiemelkedőbb mikro-tételeit, amely a DUENNIUM házasítást alkotja. A Duenniumok kilencedik évjáratát túlnyomó részt a Mandolás dűlő cabernet franc-ja alkotja, amibe vakon is beleszerettünk. A szép, érett, ízgazdag termést erőteljesen és hosszan erjesztettük, többszöri teljes átfejtéssel. Az almasav bontás és az érlelés barrique hordókban történt. Hordók: 225 literes zempléni és mecseki tölgyből készültek, koruk: 50 % új, 50% 1 éves. A 17 hónapos érlelés során kiválogattuk a fajták legkarakteresebb hordós tételeit, s ezeket házasítottuk össze, majd még egy évig ászokhordóban érleltük. Az intenzív kishordós érlelés után ez egy finomabb, egyenletesebb érést biztosító ’folyamat’, így igazán összesimulva kerül palackba a bor, palackérésre, továbbhangolásra.

ALKOHOL: 14,38 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 17-18 °C

Vinalies Internationales 2019 | Aranyérem
AWC Vienna 2018 | Aranyérem
Pannon Borrégió TOP 25 2019 | Aranyérem
Decanter WWA 2019 | Ezüstérem
Challenge International Du Vin 2018 | Ezüstérem

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.