Kezdőlap » Vásárlás » Borok » Prémium borok » CSÓKA 2016

CSÓKA 2016

Polci ár:

3 890 Ft

Egységár:

5 187 Forint / liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Készleten

Szállítási idő:

3-7 munkanap


LeírásÉtelekÉvjáratAdatok

A Csóka igazi ritkaság. Az őshonos csókaszőlő hazánkban a kadarka előtt termett és mára gyakorlatilag el is tűnt. A fajta különlegessége miatt annak megmentése és birtokunkon történő újbóli meghonosítása mellett döntöttünk. A Pécsi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézettel karöltve 2004 tavaszán érdekes kísérletbe fogtunk, melynek során kadarkát oltottunk a csókaszőlővel. A kísérlet sikerült, s immár 4000 tőkénkkel ma Magyarország legnagyobb Csóka ültetvényének büszke birtokosai vagyunk!

Kedveljük ebben az ősi fajtában, hogy nem szorítható skatulyába. Egyedi arcát ebben a viszonylag meleg évjáratban a
hecsedli, a pemetefű cukorka és az aszalt meggy jegyei jellemzik. Közepes testű, szép savakkal bíró bor a gasztronómia
számára.

Magyaros ételek, „piros” halételek, olasz tészták, s paradicsomos ételek mellé ajánljuk.

2016

A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek. Szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést, majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal,egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet,„nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellér mondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget. Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY: Villányi borvidék, Mandolás-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Csókaszőlő

BORKÉSZÍTÉS
Hagyományosan fakádban, kézzel csömöszöltük a szüretelt szőlőt. Az érlelés másod- és harmadtöltésű kishordókban történt az érlelés, fél éven át. A pinot noir-hoz hasonlóan a kész bort fejtés nélkül palackoztuk.

ALKOHOL: 13 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 14-15 °C

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.