Kezdőlap » Termékek » Uncategorized @hu » Cabernet Sauvignon 2008

Cabernet Sauvignon 2008

Polci ár:

6 990 Ft

Egységár:

9320 Forint / Liter (Áraink bruttó árak)


41 készleten

LeírásÉtelekÉvjáratAdatok

A Vylyan Cabernet Sauvignon a 2008-as évjáratban kedvesebb arcát mutatja, élénk, mosolygós, kitárulkozó. Illatából „édes”, érett gyümölcsök (aszalt cseresznye, málna, szilva,) és fűszeres jegyek (ánizs, dohány, bonbon, marcipán) áradnak. A korty gömbölyű, a bor lekerekedett, közepes testtel és barátságos tanninokkal. Nem gondoltuk, hogy ilyet mondunk egy cabernet sauvignonra, de kétségtelen, ez az évjárat itatja magát. Mindeközben sültek, pecsenyék, pörköltek társaságát is kedveli.

Ajánljuk marhasültekhez, pecse-nyékhez, pörköltekhez.

2008

Átlagos tél, korai virágzás majd zsendülés. Korai szüret szeptemberi meleg- és hidegrekorddal, szép október. A borok intenzív gyümölcsösek, egyensúlyosak elegáns sav-és csersav-tartalommal.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY
Villányi borvidék | Dobogó-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Cabernet Sauvignon

BORKÉSZÍTÉS

Az erjesztés kezdetén sűrített levegővel többször megbontottuk a törkölykalapot – ami a csömöszöléshez hasonló hatással jár-, ezután nyílt, majd zárt körfejtést alkalmaztunk. Az erjesztés és héjon tartás teljes időtartama 29-40 nap volt, a hőmérsékletet 29-30°C fok között tartottuk.

Az almasav bontása természetes kultúrával, nagyrészt barrique hordókban történt. A bort 12 hónap hordós érlelés után palackoztuk. Koruk: 30% új, 30% 1 éves, 40% idősebb.

ALKOHOL: 13,62 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 15-16 ˚C

Széchenyi 2020 - Vylyan

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.