Kezdőlap » Termékek » Uncategorized @hu » Cabernet Sauvignon 2006

Cabernet Sauvignon 2006

Polci ár:

6 990 Ft

Egységár:

9320 Ft/ Liter (Áraink bruttó árak)


166 készleten

LeírásÉtelekÉvjáratAdatok

Igazi világutazó, aki sokat látott és sokat tud. A 2006-os Sauvignon komoly, méltóságteljes, tartalmas, így hagyni kell neki kis időt, míg megnyílik. Miután megszólalnak a gyümölcsök, a savak, a tanninok, már nagyon határozott fellépésű, fajtajelleges: kötelező illatokkal és zamatokkal (fekete ribizli, aszalt szilva, étcsokoládé, dohány), valamint markáns szerkezettel és barátságos tanninokkal.

Ajánljuk marhasültekhez, pecsenyékhez, pörköltekhez, fajsúlyos, kiadós ételekhez.

2006

Megkésett tavasz, változékony nyár után gyönyörű ősz kiegyenlített időjárással. Ilyen egységesen szép, koncentrált, hosszú életet jósló, elegáns és egyensúlyos évjárat még nem került ki a kezeink alól.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY
Villányi borvidék | Pillangó- és Dobogó-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Cabernet Sauvignon

BORKÉSZÍTÉS

A fajta tulajdonságaihoz alkalmazkodva erőteljes és hosszú erjesztést alkalmaztunk, így igyekeztünk a bogyó beltartalmát feltárni.

Az erjesztés kezdetén sűrített levegővel többször megbontottuk a törkölykalapot – ami a csömöszöléshez hasonló hatással jár-, ezután nyílt, majd zárt körfejtést alkalmaztunk. Az erjesztés és héjon tartás teljes időtartama 29-40 nap volt, a hőmérsékletet 29-30°C fok között tartottuk.

Az almasav bontása természetes kultúrával, nagyrészt barrique hordókban történt. A bort 12 hónap hordós érlelés után palackoztuk.

ALKOHOL: 14,14 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17 ˚C

Széchenyi 2020 - Vylyan

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.