Kezdőlap » Termékek » Borok » Classicus borok » BOGYÓLÉ Újbor 2018

BOGYÓLÉ Újbor 2018

Polci ár:

1 790 Ft

Egységár:

2387 Forint / Liter (Áraink bruttó árak)


LeírásÉtelpárosításÉvjáratAdatlap

Minden évben várjuk az újborok lendületét, hogy jókedvűen nyissuk az új évjárat kapuját! A BOGYÓLÉ, a villányi lankák „bozsoléja”, az évjárat első vörösbora a franciaországi Beaujolais Nouveau [bozsolé] borkészítési hagyományait követve készül. Maga a bor a bogyón belül születik, majd robban életre. Erre utal a „Bogyólé” elnevezés is.

Újborhoz méltó, kirobbanóan piros bogyós, puncsos, banános karakterét mélyebb gyümölcsös tónus, például fekete ribizlis jegyek is gazdagítják. A megszokottnál teltebb, harapnivaló a korty, a végén élénk felütéssel.

Zamatos, vidám, itatja magát és jókedvre derít.

Érdekesség

Újborunk hagyományos művészi pályázatunknak köszönhetően minden évjáratban új ruhában debütál.

Idén minden országos tervezőgrafika szak meghívást kapott a pályázatra, s a szakmai zsűriben is képviseltették magukat a képző intézmények. Az idei nyertes Csiby-Gindele Botond, az Egri Eszterházy Károly Egyetem  hallgatója!

A hagyomány szerint Márton-napi finomságokhoz (liba minden módon) ajánljuk!

2018

Villányban biztosan az évtized kiemelkedő évjárata lesz a 2018-as, amely az augusztus 10-én megkezdett eddigi legkorábbi szüretünkről is emlékezetes lesz. Összességében meleg évjáratnak tekinthető, a száraz és az intenzíven csapadékos időszakok megfelelő ütemben váltották egymást. Volt 40 napig tartó medárdi időjárás, majd azt követő száraz meleg, korai fakadás, korai virágzás és robbanásszerű fejlődés. A szüreti hónapok augusztustól októberig sok napsütéssel kényeztettek bennünket, így gyönyörűen érett, de elegáns savakban gazdag szőlőket szüreteltünk. A Bogyólé újborunk kirobbanóan gyümölcsös, koncentrált, szomjoltó és mintegy felütésként villantja fel nekünk az évjárat kiváló értékeit.

Az évjárat első vörösbora

TERMŐHELY
Villányi borvidék | Városhegy-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Zweigelt (80%), Portugieser (20%)

BORKÉSZÍTÉS
A frissen szedett, egész, sértetlen fürtöket széndioxid-köpeny alá helyeztük, a hőmérsékletet végig 25-29 °C között tartottuk. A fürtökben, az oxigéntől teljesen elzárva, a bogyókon belül indult a speciális erjedés, amely 7 napig tartott. Az alkoholos erjedés a préselést követően fejeződött be, majd az almasav bontás is hamar végbement. A friss bort gyors derítés és hidegkezelés után palackoztuk.

ALKOHOL: 12 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 12-13 ˚C

Széchenyi 2020 - Vylyan

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.