Kezdőlap » Termékek » Borok » Classicus borok » BOGYÓLÉ Újbor 2017

BOGYÓLÉ Újbor 2017

Polci ár:

1 790 Ft

Egységár:

2387 Forint / Liter (Áraink bruttó árak)


Elfogyott

LeírásÉtelpárosításÉvjáratAdatlap

Minden évben várjuk az újborok lendületét, hogy jókedvűen nyissuk az új évjárat kapuját! A BOGYÓLÉ, a villányi lankák „bozsoléja”, az évjárat első vörösbora a franciaországi Beaujolais Nouveau [bozsolé] borkészítési hagyományait követve készül. Maga a bor a bogyón belül születik, majd robban életre. Erre utal a „Bogyólé” elnevezés is.

Újborhoz méltó, kirobbanóan piros bogyós, puncsos, banános karakterét mélyebb gyümölcsös tónus, például fekete ribizlis jegyek is gazdagítják. A megszokottnál teltebb, harapnivaló a korty, a végén élénk felütéssel.

Zamatos, vidám, itatja magát és jókedvre derít.

Érdekesség

Újborunk hagyományos művészi pályázatunknak köszönhetően minden évjáratban új ruhában debütál.

Idén minden országos tervezőgrafika szak meghívást kapott a pályázatra, s a szakmai zsűriben is képviseltették magukat a képző intézmények. Az idei nyertes Rudic Mónika, az Egri Eszterházy Károly Egyetem II. éves hallgatója!

Részletesebb információk a Bogyóléről és a közönségszavazásról itt!

A hagyomány szerint Márton-napi finom-ságokhoz (liba minden módon) ajánljuk!

2017

Ismét egy legek-éve: a leghidegebb tél, s az eddigi legkorábbi szüretkezdés! Gyermekkorunk emlékében élő igazi, hideg, hosszan tartó mínusz fokos telünk volt sok csapadékkal, de európai „kollégáinkkal” szemben nálunk fagykár szerencsére nem volt.

A május végi virágzás után jó meleg nyár következett, szerencsére kellő csapadékkal. Mindez hozta magával a korai szüretet, amely augusztus 17-én indult a pinot noir rozé-szürettel.

Érett, egészséges termést szüreteltünk, eddig nem tapasztalt szín gazdagsággal, szép beltartalommal.

Az évjárat első vörösbora

TERMŐHELY
Villányi borvidék | Városhegy-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Zweigelt (85%), Portugieser (15%)

BORKÉSZÍTÉS
A frissen szedett, egész, sértetlen fürtöket széndioxid-köpeny alá helyeztük, a hőmérsékletet végig 25-29 °C között tartottuk. A fürtökben, az oxigéntől teljesen elzárva, a bogyókon belül indult a speciális erjedés, amely 7 napig tartott. Az alkoholos erjedés a préselést követően fejeződött be, majd az almasav bontás is hamar végbement. A friss bort gyors derítés és hidegkezelés után palackoztuk.

ALKOHOL: 12,6 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 12-13 ˚C

Széchenyi 2020 - Vylyan

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.