Kezdőlap » Termékek » Borok » Bogyólé 2019

Bogyólé 2019

Polci ár:

1 790 Ft

Egységár:

2387 Forint / liter (Áraink bruttó árak)

Elérhetőség:

Elfogyott


Elfogyott

LeírásÉtelekÉvjáratAdatok

A BOGYÓLÉ, a villányi lankák „bozsoléja”, az évjárat első vörösbora a franciaországi Beaujolais Nouveau [bozsolé] borkészítési hagyományait követve készül. Maga a bor a bogyón belül születik, majd robban életre. Erre utal a „Bogyólé” elnevezés is.

Újborhoz hűen a 2019-es évjárat első bora is azt a tipikus újboros karaktert hozza, amiért szeretjük: zamatos, élénk, vidám, kirobbanóan gyümölcsös: telis tele piros bogyósok, a puncs, s a banán üde illatával, zamatával. Itatja magát és jókedvre derít.

Újborunk hagyományos művészi pályázatunknak köszönhetően minden évjáratban új ruhában debütál.

Idén minden országos tervezőgrafika szak meghívást kapott a pályázatra, s a szakmai zsűriben is képviseltették magukat a képző intézmények. Az idei nyertes Eszteró Anett, a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatója!

A hagyomány szerint Márton-napi finom-ságokhoz (liba minden módon) ajánljuk!

2019

A 2019-es évjárat meleg tavasz utáni lehűlést hozott, átlagos csapadékmennyiséggel. A magas éves hőösszeg pozitív hatással volt az érésre – így az íz, illat és aromajegyek koncentráltan jelentkeznek az évjárat boraiban. A szüreti hónapokat kevés csapadék, hosszan tartó napos időszak, hűvös éjszakák jellemezték  – ennek köszönhetően a 2019-es évjáratban savakban gazdag szőlőket szüretelhettünk.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY: Villányi borvidék | Városhegy- dűlő

SZŐLŐFAJTÁK

80 % zweigelt

20 % portugieser

(E bornál a technológia felülírja a fajtajelleget.)

BORKÉSZÍTÉS

A frissen szedett, egész, sértetlen fürtöket széndioxid-köpeny alá helyeztük, a hőmérsékletet végig 25-29 °C között tartottuk. A fürtökben, az oxigéntől teljesen elzárva, a bogyókon belül indult a speciális erjedés, amely 7 napig tartott. Az alkoholos erjedés a préselést követően fejeződött be, majd az almasav bontás is hamar végbement. A friss bort gyors derítés és hidegkezelés után palackoztuk.

ALKOHOL: 12,35 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET:

12-13 ˚C-on ajánljuk.

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.