Kezdőlap » Termékek » Ajánlatok » Állandó ajánlataink » Autistic Art ZWEIGELT 2016

Autistic Art ZWEIGELT 2016

Polci ár:

3 490 Ft

Egységár:

4 653 Forint / liter (Áraink bruttó árak)


765 készleten

LeírásÉtelekÉvjáratAdatokAutistic Art

A zweigelt igazi egyéniség. Jellegzetes világa könnyen felismerhető. 2016-os zweigeltünkben a hangsúly a friss, fűszeres gyümölcsökön, s a selymes savakon van.

Megvan benne minden, amiért a fajtát szeretjük: fűszeresség, lendület, életigenlés, kerek szerkezet, otthon érzés. Illata egy marék érett bogyós gyümölcsre (ribizli, meggy, szeder) emlékeztet, a lédús korty ’hordófűszeres’- kakaóporos jegyekkel olvad össze.

Azért esett erre a borra a választás, mert egészen különleges atmoszférája van. Aki ablakot nyit erre a világra, izgalmas felfedezés várja.

Sültek (kacsa, liba, marha) társaságában jól érzi magát.

2016

A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek. Szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést, majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal, egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet, „nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellér mondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget.

Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett.

Száraz vörösbor

TERMŐHELY
Villányi borvidék, Dobogó-dűlő

SZŐLŐFAJTÁK
Zweigelt

BORKÉSZÍTÉS
Az érett szép, egészséges szőlőt 17 nap alatt erjesztettük ki. A több gyümölcs – kevesebb tannin mottójával, ebben az évjáratban kevesebb és rövidebb ideig tartó körfejtést végeztünk. Másod és harmad éves 225 literes (magyar és kis részben amerikai tölgy) kishordókban történt az almasavbontás, majd az érlelés 13 hónapig.

ALKOHOL: 13,4 %

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16 ˚C

A Vylyan Pincészet limitált darabszámú Zweigelt bora egy autista művész motívumaival díszített köntösbe bújt, hogy így, a bor eladásából származó bevétellel (minden palack után 500Ft-al) az Autistic Art – Mosoly Otthon Alapítványt segítse.

Mi az Autistic Art?

A Jaksity György által életre hívott Mosoly Otthon Alapítvány missziója, hogy a Magyarországon autizmussal élő gyermekek és felnőttek életkörülményeit javítsa, akik önálló életvitelre nem, vagy csak korlátozottan képesek. Az Alapítvány kiállítások, aukciók szervezésével és saját termékek értékesítésével 11 magyarországi, az autizmussal élők igényeire specializálódott bentlakásos lakóotthont támogat, ahol több mint kétszáz autista fiatalt látnak el.

Mindezek mellett, az országban egyedül biztosít művészeti foglalkozásokat olyan kortárs szemlélettel, amely az autista személyek belső világának bemutatását és saját vizuális eszközrendszerük megerősítését támogatja.

A művészeti foglalkozásokon születő rajzokat, alkotásokat jótékonysági aukciókon és kiállításokon mutatják be, valamint a kiemelkedő alkotások megjelennek az Autistic Art dizájnmárka termékein. Az autisták műveit felhasználó divatmárka, az Autistic Art egyike lett 2014 legkreatívabb programjainak a Highlights of Hungary versenyen. Az Autistic Art exkluzív termékeit (hernyóselyem sálak, noteszek, pulóverek, ékszerek – és újabban borok) autizmussal élő alkotók rajzai díszítik, a termékek eladásából származó bevételt pedig az alapítvány a Magyarországon autizmussal élők életkörülményeinek javítására fordítja.

A művészeti tevékenységek ezen ötletes és fejlesztő mentorálása az, amelynek szellemiségével a Vylyan pincészet különösen „összerezonált”. E kapcsán találkoztunk egy aukción, a találkozásból pedig hamar egy közös termék született: a Vylyan 2014-es évjáratú izgalmas borával, a Zweigelt-el állt az autizmus ügye mellé.

Az alapítvány számára készített exkluzív, jótékony célt szolgáló borokra Autistic Art címke kerül, így összekapcsolva a bort a művészet és az autizmus ügyével. A bor elfogyasztásával vagy ajándékozásával Ön egy jó ügyet támogat: segíti a Mosoly Otthon Alapítvány munkáját, így az autista lakóotthonok fennmaradását, a bennük folyó művészeti program fenntartását. A borból limitált darabszám készült.

A címkén látható grafika Varga Máté autista fiatal rajza, amely a Mosoly Otthon lapítvány művészeti foglalkozásán született. „Máté rajzain különböző geometrikus körvonalak épülnek egymásra, rendelődnek egymás mellé. A képeket elnézve joggal merülhet fel a kérdés, hogy vajon ezek a leginkább “jel”-nek titulálható formák vajon mit is jelentenek.”

Elmúlt már 18 éves?

Weboldalunkat csak 18 év felettiek látogathatják, ezért kérjük igazolja a korát.