Kezdőlap » Magazin » Utazunk a ProWein-ra! – Új ösvényeken a világ felé

Rendezvények

Utazunk a ProWein-ra! – Új ösvényeken a világ felé

2016. március 11.

A csúcsminőségű magyar borok németországi importjára és promóciójára szakosodott Ungaricum kereskedelmi vállalkozás immár másodszor választotta a Vylyan Pincészetet, hogy a ProWein világkiállításon vigye a Villányi vörösborok – többek között a Villányi Franc – jó hírét.

A tavalyi sikeres debütálással az Ungaricum már nyitott nekünk egy ablakot Németországra, reméljük, hogy idén március 13-15 között még szélesebbre tárulnak a lehetőségek!

A Kovács Nimród (Eger), Szent Tamás (Tokaj) és Vida (Szekszárd) Pincészetekkel összefogva bízunk abban, hogy e céltudatosan megkezdett ösvényen keresztül haladva, mi is tehetünk azért, hogy a magyar borok is végre felléphessenek a világ porondjára.

Részletek az Ungaricum szakmai programokról és kiállítókról. (angol nyelven)

Az Ungaricum már 7 éve erősíti a magyar borok stratégiai szerepét az oktatás, a marketing és a kereskedelem területein, mindig új ösvényeket keresve a magyar borokban rejlő lehetőségek kibontásában. A magyar házaspár alkotta szakembercsapat (Keszler Beáta ügyvezető és férje, Keszler Zsolt) az összefogásban, s a helyi piac ismeretén nyugvó tudatos koncepcióban hisz. A siker esélyeit pedig úttörő információtechnológiai és közösségi média módszerekkel támogatja, amiben, valljuk be, a magyar borágazatnak van még mit tanulnia.

A borbemutatók új koncepciója is jóval kidolgozottabb, mint azt egy általános kiállításon megszokhattuk. A hangsúly az egyedi területek, a “terroir” és a fajták, borstílusok megismételhetetlen összhangján van, erre épülnek az oktató workshopok is, amelyhez előadóként elismert nemzetközi szakembereket sikerült megnyerniük, mint Caro Maurer, aki a német nyelvi területről az első női Master of Wine, valamint a német sommelier válogatott csapatkapitánya, Markus Berlinghof.

Nem utolsó sorban csak maguk a borok, hanem az innovatív technikával felszerelt enteriőr is egyedülálló.

Tovább a részletes programhoz. (német nyelven)

 

Kapcsolódó boraink

Kapcsolódó cikkeink

Hamburger készítés a Vylyan Terasz konyhájában

Burger és bor? Miért ne!

2020. július 7.

Burger és bor? Miért ne! Egyszerű, gyors, és akár menet közben is elfogyasztható: ez volt az utcai étel eddig. Mostanában

Szőlősorok a Vylyan Pincészet dűlőjén, háttérben a Szársomlyóval, nyáron, naplementekor.

A borászat csúcstartói

2020. június 30.

A bortermelés legnagyobbjai Hol készül a legtöbb bor? Vajon ott található a világ legnagyobb borospincéje is? Hány éves a világ