Kezdőlap » Cikkek » Bújj bele az Ördög bőrébe! – Farsangi jelmezverseny

Bújj bele az Ördög bőrébe! – Farsangi jelmezverseny

Dátum: 2017. január 31., kedd

Farsangi jelmezverseny a villányi legenda szereplőivel

Februárban kezdődik a farsangi időszak, amely minden korosztálynak jó alkalom, hogy kibújjon a bőréből, kicsit újra gyermek lehessen és nagyokat nevessen, jó társaságban. Hogy mindezt jó borokért is tegye, farsangi jelmezversenyt indítunk a classicus borokról ismert ősi villányi legenda szereplőivel!

Február 10-26-ig játszhat velünk Facebookon és egy külön alkalmazásban

  • Bújjon bele a Villányi legenda valamelyik szereplőjének bőrébe: lehet Herka, a gyönyörűséges hajadon, vagy éppen a furfangos Boszorkány, a színes Kakas, vagy a simulékony Macska, de persze lehet maga az Ördög is!
  • Töltsék fel – egyénileg vagy csapatfotóként – a fotókat az erre a célra kialakított alkalmazásba
  • A legjobbak legendás nyereményeket kapnak, erről a közönség és egy kis zsűri is dönt

Nyeremények

Közönségdíjas: 12 palackos Classicus borcsomag

Zsűri kedvence: 6 palackos Classicus borcsomag

Nem csak beöltözni, hanem voksolni is érdemes, mert a szavazók között szintén sorsolni fogunk.

Sorsolt szavazó: 6 palackosClassicus borcsomag

Az Ördögszántotta hegy legendája

Élt egyszer a harsányi hegy tövében egy vénséges vén özvegyasszony, tán még boszorkány is volt.Volt neki egy egy leánya. Ez a Harka nevű leányzó olyan szép volt, de olyan szép, hogy még az ördög sem maradhatott közömbös iránta.

Szeme csillogott, mint a gyémánt, aláomló dús haja olyan tüneményesen selymes volt, mint az esthajnali pára, szép ívű, piros száját pedig csak a hajnalban nyíló rózsabimbóhoz lehetett hasonlítani.

Az ördög mindenáron szerette volna megkaparintani az ártatlan Harkát. Ígért az  anyjának fűt-fát, s mikor ez sem használt, átokkal fenyegette. Nem hagyta nyugton Harka anyját, ijesztgette, szekálta szegény asszonyt, hogy így-úgy adja neki a lányát. Az  végül ráállott, de egyrészt kemény feltételhez kötötte, másfelől meg fifikás egy asszony volt.

Ezt  ajánlotta az ördögnek: Ha éjjel, kakasszóig felszántja a kőhegyet,  a Harsányi-hegy szikláit, akkor övé a lány, viheti Isten ( illetve ördög) hírivel, de ha csak egy ásónyommal is elmarad, ne számítson a kezére.

Az ördög erre nem mondott sem igent sem nemet, de  befogott az ekébe hat pár fekete macskát ( lévén a  macska az ördög cimborája), és esti harangszókor a nyugati hegyrésztől neki is fogott a  munkának. Éjfélkor kiment az öregasszony, hát  látja, hogy az ördög már majdnem az egész hegyet felszántotta! Ennek fele sem tréfa!

Nagyon megijedt, de – mint mondottam – okos egy asszony volt, hát nem adta könnyen a lányát. Bement a tyúkólba és mint aki megbőszült, kezdett el éjfélkor kukorékolni. Erre aztán felébredt a falu összes kakasa, és azok is kukorékolni kezdtek mind egy szálig. Az ördög, aki a vége felé járt a nagy és kegyetlen munkának,  igen megdühödött, nem vette észre  ugyanis a cselt.  Mérgében elhajította az ekéjét, na abból lett a beremendi Szőlő-hegy. Ahol meg kirázta a földet a bocskorjaiból, ott lett a Göntér és a siklósi-hegy. Ezután dühében hatalmasat ugrott és  bebújt a földbe. Ahol eltűnt, ott még  ma is kénes víz zubog, amelyet a  Harka lány után úgy hívnak: Harkány. A felszántott hegy meg ott maradt, még a macskák körme nyoma is ott van a sziklákon.

Játékszabályzat: 2017 Farsangi jelmezverseny – Közönségszavazás! – játékszabályzat