Kezdőlap » Hármas Harmónia

Hármas Harmónia

Borválasztékunk gerincét a prémium borok adják, munkánk eszenciáját jelentik. Kishordóban érlelt, koncentrált, elegáns borok. Nagy örömünkre rendszeresen jól szerepelnek hazai és nemzetközi versenyeken. Három bort válogattunk Önöknek októberre, a Merlot, a Cabernet Sauvignon, s az új évjáratú Montenouvo Cuvée! Érdekes akár egy borkóstoló sorban egymás mellett kóstolni, vagy kicsit ínyenckedni, s megtalálni egy egy ételpárosításhoz az igazit.

Ajánlatunk október 31-ig érvényes, 3 palack Vylyan prémium bor 10.288 Forint helyett most 7.999 forint.

Montenuovo Cuvée 2013

Birtokborunk Montenuovo Nándor herceg emléke előtt tiszteleg. Sokrétű házasítás, amely a fajsúlyos és a gyümölcsös borok közötti arany középúton jár. Szépen összegzi a villányiságot úgy, hogy közben tisztaarcúan, identikusan Vylyan marad.

A bor alapját a bordói fajták adják, melyet a syrah fűszeressége egészít ki. A 2013-as évjárata különlegessége, hogy Montenuovo Nándor dédunokája, Alexander Kübeck-Montenuovo is részt vett velünk a házasítás összeállításában, így a családi vérvonal már a borban is örök lenyomatot hagyott.

Igazi Jolly Jokerként majd mindenhez ajánlható – komplex aromavilága bármely étel nemes kísérőjévé avatja.

Merlot 2013

Mediterrán hangulatú merlot, amely a déli fekvésű dűlők melegét telt, érett világában őrzi. Tartalmas, mély, határozott karakter, kerek szerkezettel, s puha tanninokkal.

Az érett gyümölcsös jegyeket (feketeszeder, aszalt meggy) a hordós érlelés gazdag fűszerei (menta, cédrus, grillázs) színesítik.

Kerek bor, úgy, ahogy van, de hosszú érlelésre is bátran ajánljuk.

Ajánljuk grillhúsokhoz, pecsenyékhez, illetve a legtöbb gyümölcsös körettel társuló ételhez.

Cabernet Sauvignon 2013

Igazi világutazó, aki sokat látott, sokat tud. A divathullámok hol felkapják, hol elfelejtik, de ez a sauvignont nem zavarja. Harmonikus, tartalmas bor, sohasem enged karakteréből. A 2013-as évjáratú bort 15 hónapos hordós érlelés után palackoztuk.

Gazdag,  határozott  karakter, izmos struktúrával. Meleg illatából az érett gyümölcsök és kakaóporos fűszeresség árad.

Marhasültekhez, pecsenyékhez, pörköltekhez, kiadós ételekhez ajánljuk.

A Montenuovo örökség nyomában

 

 „Amikor 20 évvel ezelőtt engedélyt kértünk a Montenuovo családtól a név használatára, még nem tudtuk, milyen mély rétegek vannak a dél-baranyai mintagazdaságot felépítő Montenuvo Nándor történetében” – mondja Debreczeni Mónika, a Vylyan Pincészet birtokigazgatója. Az évek során azonban egyre több derült ki a Villány és Németbóly környékén a mai napig tisztelt arisztokratáról.

 

Találkozásunk a herceg örököseivel, bővebben kisfilmünkben tekinthető meg, s az alábbi  honlapbejegyzésünkben olvasható.