Kezdőlap » Események » Vörösbor fesztivál- hétvége a Vylyan Teraszon

Vörösbor fesztivál- hétvége a Vylyan Teraszon

Dátum: 2016. szeptember 22., csütörtök Szerző:

A Villányi Vörösborfesztivál hétvégéjén nem csak a nyüzsgő villányi fesztivál helyszínen, hanem a gyönyörű őszi Vylyan Teraszon is várunk szeretettel – zeneszóval, szüreti programokkal, ínyenc falatokkal, természettel, gyerekbarát tereppel.

Szombaton dinamikus ráhangolódás a fesztiválra, vasárnap pedig kikapcsolódás, feltöltődés!

Vornyik1

Zene világnapja a Büdös Vornyik Zenekarral

A zene világnapján jól megzengetjük a Vylyan Teraszt! A BÜDÖS VORNYIK zenekar fiatal, sodró lendületű népzenészei adnak örömkoncertet a borokra és a hely varázsára hangolva.

Időpont: Október 1. szombat délután 4-kor

Ingyenes!

Repertoárjukban egyaránt szerepel autentikus magyarországi és erdélyi tradicionális népzene, valamint egyéni stílusú muzsika is. Azért is szeretjük őket, mert zenéjükben mindenki megtalálja azt, ami a szívéhez közel áll. Ezért is örömzenélésnek hívjuk, ahol tényleg működik a spontaneitás és a párbeszéd a muzsikusok és a vendégek között. A fiúk már léptek fel nálunk, így tudjuk, itt láb nem marad nyugton, torok és pohár nem marad szárazon!

Vornyik2

Villány- Vylyan Terasz buszjárat/ transzfer

Busz-ikon

Hogy a fesztiválozó akár pár korty bor után is könnyen feljussanak a Vylyan Teraszra, indítunk egy körjáratot a villányi fesztivál helyszín és a terasz között, amely 12:00-kor, 14:00-kor majd 15 órakor az előre kijelölt helyen, a fesztivál VIP parkolójában veszi fel a fesztiválozókat, s természetesen a koncert után vissza is viszi.

A buszjárat rugalmas, elérhetősége: Zelei Csaba 30/7032495

Tudásszomj? Vár a pince!

Ha már a vörösborokért özönlik Villányba a borkedvelők, ne felejtkezzünk meg róla, hol is születnek ezek a kedvelt vörösek! Minden nap lehetőség lesz pincelátogatásra! Szakmai borkóstolók mellé a vezetett látogatáson a szüretbe is betekinthetsz a szőlőfogadó résztől, a pincéig, s beavatunk a pincészet borkészítési filozófiájába. A vezetett pincelátogatás angol és német nyelven is kérhető!

Szüreti szőlőséta Ipacs Szabó Istvánnnal

A terasz felett található különleges szőlőfajta gyűjteményünkben az egyes fajták egy könnyen átsétálható, áttekinthető szőlőtáblában növekednek. Ebben az “élő szőlő-múzeumban” vendégeinkkel együtt szőlősétát teszünk főborászunk „tárlatvezetésével”, s próbaszüretként az egyes fajták fürtjei meg is kóstolhatók. A séták 12:30-kor és 15:00-kor indulnak.

Gourmet falatok

A hasukat kedvelőknek mondjuk, hogy a bisztró jellegű Vylyan kiskonyhában a helyi ízeket színezik a borokhoz. Vasárnap pedig milyen jól esik egy macskajaj-űző falatozás a Vylyan teraszon!

A Vylyan Kiskonyha őszi ajánlata

Kenegetős:

·        Tepertőkrém,friss házi kenyérrel: 900.-/adag

·        Oldalas rilette,marinált erdei gombával,házi kenyérrel: 800.-/adag

·        Chilis sütötökkrém pirítóson 800.-/4 db

Egy tálból csipegetős:

Sajtttál az ősz ízeivel, tökmagos, diós és füstölt sajtokból: 1800.-

·        Füstölt pisztrángfilé, tökmagolajos leveles salátával: 1500.-

·        Füstölt finomságok a Madarász tanya spájzából ( füstölt sonka,füstölt kolbász és szalámi,sajtok,kerti zöldségek ): 2.400.-

Ételeinkhez friss pékárut adunk.

Piknik

Aki szívesen elvonulna piknikezni a Fekete-hegy napsütötte lankáin, kap egy ínyencségekkel és borral teli piknik kosarat, a heverészéshez pedig puha takarót!

Kicsiknek, nagyoknak!

Aki járt már nálunk tudja, hogy a gyerekek imádják a Vylyan Teraszt. A szülők nyugodtan pihenhetnek, borozhatnak, míg a gyerekek önfeledten fedezik fel a gyönyörű környezetet, a parkot, a szőlőligettől a kis focipályán át a trambulinig. A kevésbé „mozgalmas” gyerkőcök pedig a gyereksarokban a színezőkkel, játékokkal bíbelődhetnek. Ne hagyja hát otthon a kicsiket, várjuk szeretettel az egész családot!

Lankáról lankára • Érkezz gyalog vagy két keréken a szőlőkön át

A Vörösborfesztivál hétvégéjén – szüreti időszakban különösen hangulatos a gyönyörű szőlősorokon és a természetben beleszippantani az őszi levegőbe. Érkezhetsz akár gyalog a Vylyan Teraszra, így a szonda miatt sem kell aggódni!

Két kellemes túraútvonal javaslatunk Villányból, s a Szoborparktól Palkonyáig a Vylyan Teraszon át vezető, kitáblázott kék+ túraútvonalon:

·        Palkonya – Vylyan: kb egy órás könnyed séta;

·        Szoborpark – Vylyan: kb 1,5 / 2 órás séta.

·        Zöld kerékpártúra: Intelligens elektromos kerékpárok várják az Ős-Dráva térség 5 pontján a környezettudatos, kényelmes kerékpározás szerelmeseit. Fedezzétek fel a környéket a kerékpáros turizmus új, alternatív formájával!

Szállás ajánlataink

Szállás

 

Várunk szeretettel, s szívesen egyeztetünk a hozzánk készülőkkel, hogy az ittlét minden szempontból maradandó élmény lehessen!

Gönczöl Gábor és Kerekes Krisztián

Vylyan Pincészet, Vylyan Terasz 7800 Kisharsány, Fekete-hegy

+36-30-376-08-85 , +36-30-458-10-97

[email protected]


Esemény részletek