Kezdőlap » Események » Vendégséf a Vylyan Teraszon: Bernáth József

Vendégséf a Vylyan Teraszon: Bernáth József

Dátum: 2017. augusztus 21., hétfő Szerző:

Nem akármilyen vendégséfet hívtunk meg a szüreti időszakra, szeptember 9-én Bernáth Józseffel találkozhattok! Közönségtalálkozó, dedikálás, látványkonyha, örömfőzés egész nap a Vylyan csapattal! Bernáth József jól ismeri pincészetünk borait, mi pedig régóta követjük a pályáját és nagyon szeretjük, amit csinál – ebből csak jó sülhet ki! 🙂

Menü

Előétel

  • Hideg válogatás, környékbeli termelők kínálatából – 2100 ft

Főételek

Lovász József Domi

  • Hoisin kacsamell, jázmin rizzsel és szezámos cukkini salátával – 3600 Ft

A kacsamelleket hosszában kettévágjuk bőr nélkül. A grillen moderált hőmérsékleten körbesütjük és az utolsó fázisban kenjük meg Hoisin szósszal, amit rákaramellizálunk. A salátához retket, kínai kelt, sima és sárga cukkinit vékonyan szeletelünk és marináljuk. A marinádban rizsecet, szójaszósz, kevés méz, friss gyömbér, szezámmag és szezámolaj kerül. Újhagymával megszórjuk a végén.

  • Vörösboros hordóval füstölt sertés lapocka, fokhagymás chedar sajtos grillezett kukoricával – 2300 Ft

A lapockákat előző nap befüstöljük a Pit Boxban és széttépjük, saját BBQ mártással összekeverve. A kukoricát előfőzzük sós vízben és adagolás után a green eggben fejezzük be. Miután megsült, meleg fokhagymás vajjal megkenjük és reszelt vörös cheedarral megszórjuk.

Bernáth József

  • Faszénen sült cékla kecskesajttal, vajban pirított napraforgómaggal és szívsalátával – 1800 Ft
  • Vylyan Kékfrankosban párolt marhapofa grillezett zellergumóval és selymes zellerkrémmel – 3200 Ft

Desszert

  • Sajttorta vörösboros szőlőraguval – 900 Ft

Józseffel a Vylyan Terasz-csapat, Lovász József Domi séf(a 2015-ös Konyhafőnök győztese) és Bilanics Richárd Séfünk dolgozik azon, hogy a lehető legjobb ételek kerüljenek a tányérra!

Információ, bejelentkezés

Bár tágas a terasz, no és sok jó ember kis helyen is elfér, de azért érdemes időben asztalt foglalni!
Gönczöl Gábor – 06 30/376-0885, [email protected]


Esemény részletek