Vendégséf a Teraszon: Serényi Zsolt
A tetovált séfek száma a konyhában megnövekszik, jön az újabb gasztrokaland, a tavaszi BBQ szezon legfüstösebb napja! 🙂
Mindig nagy lelkesedéssel várjuk vendégséf sorozatunk alkalmait, hiszen nekünk ezek a közös munka örömét, szakmai eszmecserét, Önöknek pedig még nagyobb kényeztetést jelentenek. Ha ismerik a Vylyan konyha kínálatát, csapatát, tudják, hogy szerelmesek vagyunk a BBQ és a grill világába, s tudásunkat szeretjük még jobban tökéletesíteni. Így a tavaszi BBQ szezonra nem mást, mint a hazai Grill-BBQ világ egyik legnagyobb szakmai tekintélyét hívtuk el. Reszkető Tamás konyhafőnökünk mellett Serényi Zsoltot köszönthetjük a Vylyan Teraszon, május 19-én!
Zsolt televíziós műsoraival és népszerű internetes oldalával vált ismertté, s a szabadtéri sütés-főzésről szóló könyvét is imádjuk. Budapesten a Bp BARbq a fő hadiszállása, de a Briquette-ben is lehet találkozni vele. Ő a valódi amerikai BBQ életérzést és technológiát népszerűsíti itthon, pont úgy, ahogyan azt Texasban is csinálják a „nagy öregek”. A receptje: jóízű fanatizmus, kiváló hús alapanyag, tizenórás füstölések, kézzel-lábbal evős gasztro-csodák 🙂
Közös vonás bennünk, hogy a fa-és faszénen készült ételek művészete számunkra nem ételkészítés, hanem életszemlélet! Így mindig fontos az edukáció is, ami az agyakban van, nem csak, ami a tányérra kerül. Egyszóval, akiket érdekel a műfaj, használják ki a személyes találkozás lehetőségét, hogy a bbq- füssttel együtt magát az életérzést is magukba szívják!
A nap menüje
Előétel
- Füstölt sertés rilette, friss zöldségek, házi ciabatta 1.600 Ft
Főételek
- BBQ pulykamell wrap, salátával és jalapeno salsával 2.400 Ft
- Chopped beef potato 2.600 Ft
- Sertés oldalas 3 féle salátával és jackett potatoval 3.100 Ft
- Marhaszegy 3 féle salátával és mack and cheese-el 4.200 Ft
- Pulled pork sandwich-coleslaw 2.800 Ft
Desszert
- Füstölt mandulás brownie, mangós-ananászos chutney 1.400 Ft
Előzetes bejelentkezés a várható nagy létszám miatt fontos! Korábbi tapasztalat miatt kérjük szépen, hogy foglalásával együtt adja le az érkezési időpont mellett a menü szerinti étel rendelést is, így elkerülhető, hogy a kiszemelt fogás elfogyjon. Köszönjük!
Bővebb információ, jelentkezés
Gönczöl Gábor +36 30 376 08 85, [email protected]