Kezdőlap » Események » Új kenyér és István(unk) ünnepe a Vylyan Teraszon

Új kenyér és István(unk) ünnepe a Vylyan Teraszon

Dátum: 2016. augusztus 17., szerda Szerző:

Bár augusztus 20-a munkaszüneti nap, idén ez is pont hétvégére esik… Még egy ok, hogy együtt ünnepeljük az utolsó nyári hétvégék egyikét.
Szombaton 13 órakor a Vylyan Teraszon előszüreti hangulatban, különleges borkóstolóval várjuk Önöket!

István a király

Szent István napján a mi Pistánkat, főborászunkat Ipacs Szabó István neve napját is megünnepeljük. Hogy koccinthasson az egészségére, egy pohár KSZÍ gyöngyözőborra a vendégünk!
István a csapattal együtt már nagyban készül a szüretre, a vendégek ebből kaphatnak is kis ízelítőt.

Próbaszüret, szőlőséta Ipacs Szabó Istvánnnal

A terasz felett található különleges szőlőfajta gyűjteményünkben az egyes fajták egy könnyen átsétálható, áttekinthető szőlőtáblában növekednek. Ebben az “élő szőlő-múzeumban” vendégeinkkel együtt szőlősétát teszünk főborászunk „tárlatvezetésével”, s próbaszüretként az egyes fajták fürtjei meg is kóstolhatók.

Bor és kenyér

A szőlőből a frissen sült kenyér illata csábít vissza a teraszra. Borkóstolóink mellé bisztro jellegű Vylyan kiskonyhánkban a környék kézműves termékeit, helyi ízeit kínáljuk. E naphoz méltón, az új kenyér ünnepén Kövesdi Miklós kollégánk frissen gyúrja és süti vendégeinknek az új kenyeret, emellé grill ételekkel is készülünk.

Kicsiknek, nagyoknak

Aki járt már nálunk tudja, hogy a gyerekek imádják a Vylyan Teraszt. A szülők nyugodtan pihenhetnek, borozhatnak, míg a gyerekek önfeledten fedezik fel a gyönyörű környezetet, a parkot, a szőlőligettől a kis focipályán át a trambulinig. A kevésbé „mozgalmas” gyerkőcök pedig a gyereksarokban a színezőkkel, játékokkal bíbelődhetnek. Ne hagyja hát otthon a kicsiket, várjuk szeretettel az egész családot!

Kóstoló előtt/ után egy kirándulás?

Ha valakinek nem elég a szőlőséta, s még fűre, fára, szőlőre, árokra, bokorra vágyik, nekik két kellemes túraútvonal javaslatunk a Szoborparktól Palkonyáig a Vylyan Teraszon át vezető, kitáblázott kék+ túraútvonalon: Palkonya – Vylyan: kb egy órás könnyed séta; Szoborpark – Vylyan: kb 2 órás séta.
Szeretettel várjuk kedves vendégeinket!

Gönczöl Gábor +36 30 376 0885 és Kerekes Krisztián +36 30 458 1097


Esemény részletek