Kezdőlap » Események » Nemzetközi Franc & Franc Kóstolónap

Nemzetközi Franc & Franc Kóstolónap

Dátum: 2017. szeptember 5., kedd Szerző:

A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első Franc&Franc nemzetközi konferencia és kóstolónap, amikor a Loire-menti cabernet franc termelőket és boraikat láttuk vendégül. Tavaly újabb fejezetet írtunk a Villányi Franc történetébe, hiszen azokat az európai bortermelőket invitáltuk Villányba, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle bort.

Idén a történetnek Ön is részese lehet, amihez nem kell más tenni, mint 2017. november 25-én Villányba venni az irányt.

2017. november 25-án, szombaton a villányi pincékben túrázva ismerkedhetünk meg a legújabb és már piacon levő Villányi Franc-okkal. A kóstolónapra válogatott hazai borok mellett más európai borvidékekről is érkeznek vendégpincészetek, akik szintén bemutatják cabernet franc boraikat.

A tavalyi rendezvény villányi kisfilmjében neves külföldi szakértők, mint Caroline Gilby MW vagy Elizabeth Gabay MW is megszólalnak.

A programot kora délelőtt köszöntő és napindító koccintással kezdjük, majd öt kóstolóhelyszínen legalább 40 villányi és külföldi pincészet boraival ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Program – Kóstolónap

10.00 – regisztráció Bock Pince
11.00 – körutak kezdése
Helyszínek: Gere Attila Pincészete, Polgár Pince, Csányi Pincészet, Tiffán Pincészet, Bock Pince
18.00 – program zárása
20.00 órától after party (7773 Villány) – a részvételi díj nem tartalmazza

A pincészetek közötti közlekedést buszokkal biztosítjuk.

A rendezvényen öt busz közlekedik, amelyeket színkódokkal láttunk el. Minden busz programja azonos, csak a menetrendje változó. Az indulás és befejezés helyszíne természetesen szintén azonos. Ha többen együtt szeretnének részt venni a programon, kérjük, azonos színű buszra vásároljanak jegyet!

A részvételi díj tartalmazza

  • a borkóstoló nap minden tételének kóstolását
  • az egyes helyszínek közötti transzfert
  • a kínált borkorcsolyákat, falatkákat
  • ebédet
  • egy kóstolópoharat
  • kóstolófüzetet jegyzetelési lehetőséggel
  • egy Villányi Franc emléktárgyat.

A kóstolónap résztvevői ingyenesen részt vehetnek Gereben Zita péntek esti koncertjén 20.00 órától a Bock Pince kupolapincéjében, előzetes regisztrációt követően a [email protected] e-mail címen. A terem befogadóképessége korlátozott, ezért az igények beérkezését követően az első 80 jegyigénylő kaphat ingyenes belépőjegyet.

Villány, a cabernet franc természetes hazája várja a borkedvelőket.

MANDOLÁS 2012 Villányi Franc válogatásunk bekerült a legjobb Franc-ok közé, melyeket a mesterkurzuson mutatnak be.

Early bird ár június 30-ig 16.900 Ft
Normál ár november 24-ig 18.900 Ft

Jegyvásárlás március 20-tólwww.jegymester.hu

A jegyek száma limitált, összesen 240 belépőjegyet bocsátunk forgalomba.

(Forrás: https://villanyiborvidek.hu/hu/franc-franc-2017 )

Franc & Franc Fórum

A Villányi borvidék 2017. november 24-én, pénteken 9.30 órától rendezi meg a 3. FRANC&FRANC fórumot, melynek a palkonyai Mokos Pincészet színházterme ad otthont.

A szakmai tanácskozáson az előadások mellett neves szakértők tolmácsolásában kóstolhatunk meg ritkaságszámba menő hazai borsorokat, classicus és premium villányi, valamint egyéb más magyar borvidékekről válogatott cabernet franc borokat.

A 150 fős fórumon 40 belépőjegyet vásárló borkedvelő is részt vehet a meghívottak mellett, a jegyek ára 16.900 Ft, amely az egész napos (9.30-18.00) rendezvény részvételi díja, tartalmazza a kávészüneteket, az ebédet és a borkóstolókat is.

A fórum résztvevői ingyenesen részt vehetnek Gereben Zita péntek esti koncertjén 20.00 órától a Bock Pince kupolapincéjében, előzetes regisztrációt követően a [email protected] e-mail címen.

Program – Fórum

9.00-9.30    Regisztráció
9.30-9.45     Köszöntők: Bock József elnök, Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsa, Gere Andrea borász, Gál Zsombor főosztályvezető, MTÜ
9.45-10.05     Villány, Eredetvédelem, Hozzáadott érték – Gál Péter helyettes államtitkár, FM
10.05-10.35     A Villányi eredetvédelem 10 éve (3 bor kóstolásával) – Jekl Béla bortermelő
10.35-12.00     Villányi Franc Kóstoló (12 bor kóstolásával) – Horkay András, OBB elnök
12.00-12.15     Kávészünet
12.15-13.00     Hordókísérletek a Cabernet franc fajtával Villányban (6 bor kóstolásával) – Ruppert Ignác ügyvezető, Cellárius Kft.  és Szakál Zoltán borász, Csányi Pincészet

13.00-13.30     Villányi Franc: Stílusok és Piacok – Fiáth Attila docens, Corvinus Egyetem
13.30-14.00     Villányi Franc és Fogyasztási Trendek – Törőcsik Mária intézetvezető, PTE KTK
14.00-15.00     Ebédszünet
15.00-15.20     Hogy adjuk el a Villányi Franc-t? – Herczeg Ágnes borszakértő
15.20-15.40     Villányi Franc: kereskedelmi szempontok – ahogy a borbeszerző látja – Bárczi-Elek Ágnes Auchan Magyarország, beszerzési vezető

15.40-16.00     A Villányi Franc a sommelier szemével – Szik Mátyás sommelier
16.00-16.20     A Villányi Franc helye a gasztronómiában – Csapody Balázs elnök, Pannon Gasztronómiai Akadémia
16.20-16.40     Kávészünet Villányi Falatok kíséretében (Pauli Zoltán)
16.40-17.40     Magyar Cabernet franc Válogatott Kóstoló – 7 Tétel – Romsics László vezérigazgató, Csányi Pincészet, Horkay András
17.40-18.30     Kerekasztal, értékelés

Transzfer Villányba

21.00     Gereben Zita koncert a Bock Pincében


Esemény részletek