Kezdőlap » Események » Erdély konyhája a Vylyan Teraszon

Erdély konyhája a Vylyan Teraszon

Dátum: 2017. szeptember 25., hétfő Szerző:

Több évszázados különállása miatt Erdély konyhája „szigetgasztronómia”, amely ellenállt a nyugati hatásoknak, s a magyar konyha paprikakultuszának is, soknemzetiségűsége pedig szépen „fűszerezi” a konyha remekműveit. A sajátságos fűszerezése (csombor, boróka, kömény, majoránna, lestyán) miatt is elképesztően gazdag, karakteres „regionális konyha” az erdélyi.

Talán mindenki volt már kirándulni valahol, s nem csak a szívében, hanem a gyomrában is szerzett szép élményeket! Tematikus szombatunkon, október 7–én Erdély kerül a tányérokra! Várjuk a Vylyan Teraszon a gasztro kalandorokat, s a nyüzsgő Villányi Vörösborfesztiválról megpihenőket. A menüsorhoz talán szótár is kellhet, az ízes szavak mögött isteni fogások rejlenek!

Menü

Előétel

  • Vinete és zakuszka green eggben sütve, házi szőlőmagvas kenyérrel – 1200 Forint

Leves

  • Csorba leves üveccsel – 1200 Forint

Főételek

  • Lucskos káposzta, füstölt csülökkel – 2400 Forint
  • Mics, muzsdéjos friss salátával, juhtúrós puliszkával – 2800 Forint
  • Pityóka tokány, sült oldalassal – 3200 Forint

Desszert

  • Kőtes palacsinta, házi kokojsza lekvárral – 1100 Forint

Információ, bejelentkezés

Gönczöl Gábor – 06 30/376-0885, [email protected]


Esemény részletek