Kezdőlap » Magazin » Aranyérmes lett az egyik legnívósabb világversenyen a DUENNIUM 2012

BorainkrólBorászatDíjaink

Aranyérmes lett az egyik legnívósabb világversenyen a DUENNIUM 2012

2019. március 20.

Sajtóközlemény – 2019. március 20.

 

 

Aranyérmes lett az egyik legnívósabb világversenyen a DUENNIUM 2012 

 

Március 1-3. között rendezték meg Párizsban a világ talán egyik legnagyobb presztízsű versenyét a Vinales Internationales-t. A zsűritagok ismert szakemberek a világ minden tájáról, a nevezések száma pedig évek óta eléri a 3000 mintát. A rangos megmérettetésen a DUENNIUM 2012-es bor aranyérmet hozott a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészetnek. A Vylyan DUENNIUM 2012 évjáratú borát más nemzetközi versenyeken is elismerték: így 2018-ban szintén aranyat nyert az AWC Vienna versenyen és ugyancsak tavaly a Challenge International Du Vin-en ezüsttel jutalmazták.

 

A Vinales Internationales-en összesen kilenc aranyérem került magyar borászatokhoz. A neves elismerést a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet DUENNIUM 2012-es boráért kapta meg, amely a Cabernet Franc, Cabernet-Sauvignon és Syrah borfajták házasításából született.

 

Amit a Duennium 2012 borról érdemes tudni

Duennium a Vylyan Válogatás borai közé tartozik, a birtok zászlósbora. A Válogatás borok a legjobb dűlők válogatott termeléséből készülnek kis tételben, kizárólag a legjobb évjáratokban, egyediek, elegánsak és hosszabb pinceérlelésre is alkalmasak. Duennium 2012 évjáratot 17 hónapig érlelték barrique hordókban, az érlelés során kiválogatták a fajták legkarakteresebb hordós tételeit és ezeket házasították össze, majd még egy évig ászokhordóban érlelték.

 

A DUENNIUM 2012 a hazai megmérettetéseken is eredményeket hozott. A Winelovers 100 borválogatás legjobb bordói házasításaként végzett 2018-ban. A zsűri így jellemezte a bort: illatában karácsonyi fűszerek (kardamom, szegfűszeg), és érett szeder; a kortyban mazsolás csokoládé, míg lecsengésében szivardobozt idéző cédrusos-dohányos asszociációk jellemzik egy nagyon egyedi pézsmás jelleggel kiegészítve. Hatalmas test és óriási hossz, elismerésre méltó boregyéniség.

 

“Nagy öröm számunkra, hogy a világ egyik legnívósabb versenyén kaphattuk meg ezt az elismerést.” – mondta Debreczeni Mónika birtokigazgató.

 

A Vylyan DUENNIEUM 2012-es évjárata április közepétől kapható a pincészet webshopjában

Kapcsolódó boraink

Kapcsolódó cikkeink