Kezdőlap » Cikkek

Karácsonyi készülődés á la Vylyan & Szamos

Dátum: 2017. november 1., szerda Szerző:

Hamarosan átlépünk az őszből a télbe, így érdemes a karácsonyi időszakra is előre készülni. Mi már erre hangolódva készítettük novemberi csomagajánlatainkat. Összeválogattunk borokat, gourmet termékeinket, praktikus ajándék kiegésztőket, s…

Tovább


Itt a Bogyólé, az évjárat első vörösbora

Dátum: 2017. október 18., szerda Szerző:

Minden évben nagy kíváncsiság és várakozás övezi a friss újborok piacra lépését. Pláne a Vylyan Pincészetnél, ahol a bor maga speciális módon készül, s  mert címkéjét fiatal művészeknek szóló…

Tovább


Szőlőből készült, de nem bor

Dátum: 2017. október 16., hétfő Szerző:

Szólhatna akár a találós kérdés, de mi inkább rögtön eláruljuk a választ, s büszkén jelentjük be két új kulináris termékünket! Idén született meg Vylyan szőlőjében a gondolat, most októberre…

Tovább


Vadsült á lá Debreczeni Pál

Dátum: 2017. október 9., hétfő Szerző:

A recept a legtöbb prémium vörösborhoz kiváló, s elkészítése is roppant egyszerű! Fogjunk egy szép vadhús darabot (őz, szarvas, vadmalac; gerinc, comb, lapocka), kb. 1-1,5 kg-s darabot. Előző este…

Tovább


Hónap bora: Villányi Franc 2015

Dátum: 2017. szeptember 28., csütörtök Szerző:

A Villányi Franc borvidéki márka, a villányi összefogás gyümölcse, s egyedi eredetvédelmű, 100% cabernet franc-t takar. A fajta a színtiszta Villányi mészkőben gyökeret verve örök hazára talált. Ahogyan mi…

Tovább


Dorombolós ajánlat

Dátum: 2017. szeptember 26., kedd Szerző:

A Portugieser röviden jellemezve: Villány könnyedén! A borvidék legjellemzőbb fajtája, a portugieser teljesen más világ, mint a nagy vörösborok. A vidék kedves mosolygós arcát mutatja. Friss, tiszta, fajtajelleges pirospozsgás gyümölcsössége (meggy, szilva,…

Tovább


Hármas Harmónia

Dátum: 2017. szeptember 26., kedd Szerző:

Borválasztékunk gerincét a prémium borok adják, munkánk eszenciáját jelentik. Kishordóban érlelt, koncentrált, elegáns borok. Nagy örömünkre rendszeresen jól szerepelnek hazai és nemzetközi versenyeken. Három bort válogattunk Önöknek októberre, a…

Tovább


Burgundi páros Vylyan módra

Dátum: 2017. szeptember 19., kedd Szerző:

Mi a közös a chardonnay-ban és a pinot noir-ban? Mindkét fajta Franciaországból származó világfajta, hazájuk Burgundia.  Mindkét fajta jól érzi magát hazánkban, s a Vylyan birtokon is. Érdekesség, hogy…

Tovább


Már kukorékol a 2017-es évjárat!

Dátum: 2017. szeptember 19., kedd Szerző:

A 2017-es számot ízlelgethetjük is, a korai szüretnek köszönhetően már szeptember közepén kukorékol is a gyönyörű színű, friss, zamatos Kakas Rozénk! Szeptember 23-án szombaton az új évjárat örömére egy…

Tovább


Októberi Boros Élményhétvége

Dátum: 2017. szeptember 18., hétfő Szerző:

Mi kell egy tökéletes őszi hétvégéhez? Bor, gasztronómia, pihenés, gyönyörű környezet..., no és a gyógyvíz és a wellness is ilyenkor esik a legjobban! Az október 13-15-i Boros Élményhétvége csomagot…

Tovább


Túrák a Vylyan Pincészet körül

Dátum: 2017. szeptember 14., csütörtök Szerző:

Nagy örömünkre egyre többen érkeznek hozzánk gyalog, vagy kerékpárral. Ők jól tudják: az aktív kikapcsolódás után még jobban esik a teraszon üldögélni, élvezni a jól megérdemelt borokat, finom falatokat…

Tovább