Kezdőlap » Cikkek

Nyári hűsítő receptek a Vylyan teraszról

Dátum: 2017. június 12., hétfő Szerző:

Legendás borlimonádék és gyöngyöző levendula – KSZÍ koktél Amíg séfünk a konyhában tevékenykedik, teraszkapitányunk Péter Ákos szívesen kreatívkodik a borokkal, s finom nyári italokkal kísérletezik, nagyon jó érzékkel. Amúgy…

Tovább


Felfelé megy a borban a gyöngy

Dátum: 2017. június 8., csütörtök Szerző:

Üdülj fel egy pohár Kakasaslépéstől vagy Vasorrútól! A mi kis kedvelt hungarikumunk, a fröccs reneszánszát éli, s méltán lett a meleg évszak egyik legkellemesebb szomjoltó itala. A szódával higított…

Tovább


Aranyak az Országos Borversenyről

Dátum: 2017. május 30., kedd Szerző:

A nagy múltra visszatekintő megmérettetést múlt héten rendezte meg Egerben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa. Az összesen 628 tételt 48 elismert borászati szaktekintély (köztük Ipacs Szabó István is) bírálta a…

Tovább


A hónap bora: MONTENUOVO Cuvée 2012

Dátum: 2017. május 30., kedd Szerző:

Hagyomány és újító lendület Sokan ismerik és kedvelik birtokborunkat, s talán már a bor mögött rejlő sorsokat és történeteket, sőt, történelmet is.  Birtokborunk egyszerre tiszteleg a Villányi borvidék hagyományvilága…

Tovább


Kakaslépés a nyárba

Dátum: 2017. május 30., kedd Szerző:

Ó, ió, ció, áció, káció, akáció, vakáció…! - Régen így készültünk a nyárra, ma már kicsit máshogyan: Egy igazán szomjoltó ajánlattal nyitjuk a nyarat, amelyhez szívből ajánljuk reduktív borainkat,…

Tovább


Csókát a Csókosoknak

Dátum: 2017. április 28., péntek Szerző:

A Csókaszőlő a Kárpát-medencében őshonos fajta, amely már a Kadarka előtt termett a hazai szőlőkben és mára gyakorlatilag el is tűnt. Birtokunkon sikerült újra meghonosítani e ritkaságot és palackba…

Tovább


Megújult a 10 éves Vylyan Terasz

Dátum: 2017. április 26., szerda Szerző:

Két jelentős évfordulót is ünnepelhetünk idén: Huszonöt évvel ezelőtt telepítettük az első tőkéket és tíz esztendővel ezelőtt nyílt meg a vendégek előtt pincészetünk vendéglátó helye, terasza. A 10 éves…

Tovább


A Vylyan Csokoládé és aki mögötte van

Dátum: 2017. április 10., hétfő Szerző:

Jó hírünk van az ínyenceknek: csokoládé-függőségünkből újabb termék született! A pécsi Csoko-Láda műhelynek köszönhetően áfonyás étcsokoládé tábla gazdagítja a Vylyan kínálatot, amely most a Merlot és a Cabernet Sauvignon…

Tovább


Berlinben is hódítanak a Vylyan borok

Dátum: 2017. április 4., kedd Szerző:

Február 22-én borkóstolót tartottak Prenzlauerberg, Berlin egyik fiataloktól pezsegö negyedében. A kóstoló Zimányi Orsi “Let’s Play Wine” borkóstoló sorozatának újabb állomása volt. A havonta rendezett kóstolók mindig egy játékos,…

Tovább