Kezdőlap » Magazin » Visszatekintés – 2016-os „legek”

Borászat

Visszatekintés – 2016-os „legek”

2017. január 11.

Év végén mindenki összegezvisszatekint az előző évre. Mi is csokorba gyűjtöttük néhány érdekességet, amelyre szívesen emlékezünk; például melyik az a legextrémebb hely, ahol Vylyan bor járt, vagy ki is volt a legtöbbet visszatérő vendégünk. Ha van vylyan-os “leg-élménye” Kedves Olvasó, a lista kiegészíthető!

Legutolsó vendégkönyvi bejegyzés

Vendégkönyv bejegyzés

Nálunk már jól kezdődött az újév itt! 🙂 Köszönet a kedvességért, a finom borokért, a finom ételekért, és főként az élményért! Megéri megtenni ezt a hosszú utat! /Győr/

Szimbolikusan kezdődött az újév, betelt a hatalmas vendégkönyvünk, amely a terasznyitás óta (10 éve!!) gyűjti magába sok-sok kedves vendégünk emlékét, lenyomatát. Szimbolikus, hiszen 2017-ben a Terasz új (gasztronómiai) fejezete kezdődik, amely tavasszal megízlelhető!

Legextrémebb hely, ahová Vylyan bor eljutott

Búvárkakas2

Mondhatjuk, Kakasunk a jég hátán is megél, hiszen az izlandi jégtömbök mellett hűsölt a nyáron. Vitorlázott a Vörös tengeren, s az Adriai tenger mélyén is búvárkodott, vagy csak úgy a hűtés miatt került oly mélyre? Érdekes lenne nyomkövetőt tenni borainkra, de szerencsére jó páran küldenek fotót nyaralásaikról, utazásaikról, boraink társaságában. Ezek mindig hihetetlenül jól esnek, tartsák meg jó szokásukat!

Pulyka munka rekordja

Pulyka

Pulyka (a marketing osztály hű állata) 2016-ban töltötte eddigi legtöbb munkanapját a Vylyan-nál. A teraszon napozás, a titkársági ügyfélfogadás, de olykor még a park gyepének minőségellenőrzése is belefért bokros teendői közé. Oppá, és mindezt társadalmi munkaként! 😉

Legtöbb like

Szilv

Legnagyobb (organikus) tetszést arató fotónk Péter Ákos kollégánk lencsevégéről. A Boldog Új Évet kívánó Kszí palackok szilveszter napján csúsztak fel a facebook oldalunkra, s a toplistánkra. Valószínű, aznap senki nem volt szomjas 😉

Legtöbben egy időben a Teraszon

Sok jó ember kis helyen is elfér, pláne, ha borról és irodalomról van szó. Egyszerre legtöbben az Ördögkatlan Fesztivál utolsó napján voltak a Teraszon. Nem számoltuk, de kb. 400-an biztosan (a park többi részét nem is számoljuk ehhez), ami annyit jelent, hogy egy talpalatnyi hely sem maradt szabadon. Röhrig Géza költőt hallgattuk, akit a Saul fia c. Oscar díjas filmből ismerhetnek legtöbben.

Legelső szerelmi varázslat

Egy tücsökciripelős nyárestén a gyönyörű csillagos égbolt alatt zajlott legelső Szent Iván napi programunk. A különleges est „főszereplői” a szerelem és a tűz voltak, mámorító borokkal, lobogó tüzekkel, szerelmi varázslatokkal és játékokkal. Szinte mindenki – köztük mi is – legelőször próbálta ki a tűzugrást. Az első tűzpróba után találkozzunk idén is, ígérjük, tűzbe hozzuk!

Legtöbb turista lábnyom a túraútvonalon

Nagy örömünkre egyre többen érkeznek hozzánk gyalog, vagy kerékpárral.  Egyéni túrázóként egyre többen fedezik fel a Palkonya-Vylyan túraútvonalat, talán még soha nem érkeztek annyian a szép borvidéki faluból a Vylyan Teraszra, mint 2016-ban. Bíztatunk mindenkit ezután is: mindössze 1 órácska séta! Tavasztól pedig újra indulnak szakmai vezetéssel kísért dűlőtúráink, melyek során együtt járjuk be a Vylyan Szőlőbirtokot.

Kapcsolódó boraink

Kapcsolódó cikkeink