Kezdőlap » Magazin » 15 éves jubileumát ünnepelte a Vylyan Pincészet Bogyólé címketervező pályázata

Bogyólé Kiállítás 2019
BorászatRendezvények

15 éves jubileumát ünnepelte a Vylyan Pincészet Bogyólé címketervező pályázata

2019. november 7.

15 éves jubileumát ünnepelte a Vylyan Pincészet Bogyólé címketervező pályázata

A 2019-es Bogyólé bor palackjait Eszteró Anett, a Metropolitan Egyetem tervezőgrafikus hallgatójának munkája díszíti. A beérkezett pályaművek mellett az elmúlt 15 év nyertes alkotásai is megtekinthetők

Budapest, 2019. november 7. – A 12. GRAPHIFEST nyitó rendezvényének keretében Debreczeni Mónika, a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet birtokigazgatója nyitotta meg a jubileumi 15. Bogyólé címketervező pályázatának kiállítását. Az est folyamán díjazták a borcímke pályázat első három helyezett alkotóját, kihirdették a közönségdíjas szavazás eredményét, továbbá egy külön borszakmai díjat is átadtak.

A Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet számára mindig is fontos volt a művészeti projectek támogatása, ezért hívták életre 15 évvel ezelőtt Bogyólé címketervező pályázatukat. A szakegyetemek hallgatói számára kiírt megmérettetésre tíz oktatási intézmény diákja és végzett, 30 év alatti grafikus nevezhetett. Debreczeni Mónika birtokigazgató, a Bogyólé pályázat mentora szerint az újborhoz alapvetően a gyümölcsös, friss, fiatalos hangulat illik, ezért a pályázók feladata is az volt, hogy ezeket a sajátosságokat jelenítsék meg a címkéken.

A 2019-es évjárat hivatalos címkéje 25.000 Bogyólé palackról köszön vissza

A fiatal grafikusnak 15 éve lehetőséget adó, idén 180 beérkezett pályázat közül a szakmai zsűri az első helyezést Eszteró Anett, a Metropolitan Egyetem tervezőgrafikus-hallgatójának ítélte oda. A nyertes 200.000 Forint alkotói díjban részesült, 24 palack Vylyan Bogyólét is átvehetett, továbbá címketerve és a képző intézmény neve is megtalálható a Vylyan Bogyólé palackon! A második legjobb címketerv Nagy Zsófia, az egri Vizuális Művészeti Intézet hallgatójának munkáját dicséri. A harmadik helyezett megosztva, azonos pontszámmal Vörös Mercédesz (Budapesti Metropolitan Egyetem) és Boda Anna (Pécsi Tudományegyetem) tervezőgrafikus-hallgatóinak alkotása lett.

A KREA Design Iskola grafikus hallgatója, Kovács Eszter 562 szavazattal nyerte el a közönség tetszését.Október 18-án zárult a közönségszavazás a Vylyan közösségi oldalán. A 8 galériában szereplő címketervekre összesen több, mint 12 ezer szavazat érkezett és a pályamunkákat közel ezren osztották meg, aminek köszönhetően több mint 200 ezer ember találkozhatott az idei Bogyólé Borcímke Pályázat alkotásaival.

Idén először a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet egy külön borszakmai díjat is átnyújtott. A nyertes Faragó Sára, a Pécsi Tudományegyetem hallgatója lett. Borszakmai díj: Faragó Sára (Pécsi Tudományegyetem).

Az est folyamán nem csak az idei, hanem az elmúlt 15 év nyertes pályamunkái is kiállításra kerültek, így ünnepelve a címketervező pályázat fennállásának jubileumát és művészeti irányzatok színes változását.

Debreczeni Mónika a megnyitó beszédében kiemelte, hogy a Bogyólé elnevezése egy játékkal indult – a Beaujolais szó játékával – aminek immáron már 15 éve. Mikor elkezdték, nem gondolták, hogy ez a pályázat ilyen szintre fog lépni. Az Aranyrajzszöggel már 2. éve együtt nyitják meg kiállításukat, ami nagy megtiszteltetés a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészetnek. Külön öröm volt számára, hogy Pinczehelyi Sándor is részt vett a rendezvényen, aki az első években sokat segített a pályázat megszervezésében, lebonyolításában. Minden évben izgalmas időszak a Bogyólé zsűrizése, és kiváló lehetőségeket biztosít a pályázóknak, arra hogy megmutassák magukat szakmai körökben. Köszönetet mondott az idei színes alkotásokért és hogy ilyen sokan eljöttek a megnyitóra. A beszéde végén pedig felhívta a figyelmet a 2020-as Bogyólé pályázatra.

Debreczeni Mónika elsőként vehette át a “Megbízói Díj” -at, melyet a Vylyan Pincészet művészetekhez és kultúrához való példaértékű hozzáállása és a Bogyólé Borcímke Pályázat évek óta tartó odaadó mentorálása miatt ítélt neki az Arany Rajzszög Társaság.

 

A kiállítást november 6. és 28. között díjmentesen tekinthetik meg az érdeklődők a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay Terem kiállítóterében.

 

Kapcsolódó boraink

Kapcsolódó cikkeink

Szőlősorok a Vylyan Pincészet dűlőjén, háttérben a Szársomlyóval, nyáron, naplementekor.

A borászat csúcstartói

2020. június 30.

Hol készül a legtöbb bor? Vajon ott található a világ legnagyobb borospincéje is? Hány éves a világ legidősebb bora, és