Kezdőlap » Magazin » Vylyan Macska és REDy aranyérmet kapott

Vylyan REDy 2018 és Macska 2018 arany díj
BorainkrólBorászatDíjaink

Vylyan Macska és REDy aranyérmet kapott

2019. április 29.

Aranyérmet kapott a Vylyan Macska 2018 és REDy 2018 a Portugieser du Monde-n.

A borversenyt idén hetedik alkalommal rendezte meg a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin szerkesztősége. A  villányi Bock Borászatban megrendezett borminősítésen 102 bor került a zsűritagok poharában, hat ország legjobbjai versengtek a bajnoki címekért és az arany-, valamint ezüstérmekért. A verseny zsűrijében helyet kaptak indiai, mexikói, egyesült államokbeli, dán, olasz, brit, lengyel, szerb és magyar szakértők .

Macska 2018:

A 2018-es évjárat ízig-vérig Portugiesere mindent hoz, amiért e fajtát szeretjük: Szomjoltó, kedves, simulékony, dorombolós, behízelgő. Bársonyossága és lágyabb tannin tartalma miatt minden nap jólesik – mint egy simogatás. Friss, tiszta, fajtajellege tele van meggyes, szilvás gyümölcsösséggel, finom fanyarsággal és fahéjas lecsengéssel.

SZŐLŐFAJTÁK
Portugieser 100%

ALKOHOL: 12,14 %

megvásárolható webshopunkban: https://www.vylyan.hu/termek/macska-portugieser-2018/

REDy 2018:

Új villányi összefogás, új bormárka!

A villányi borászok közös kóstolói és eszmecseréi, azaz a borvidéki együttgondolkodás egy újabb fejezethez érkezett. A belső műhelymunka eredménye már kóstolható!

Lendületes, könnyed bor, melyben érett meggyes jelleg jelenik meg. Harapnivaló gyümölcsösség, szomjoltó élénkség, gömbölyded korty, egyszóval: Villány mosolygós, játékos arca a mi ízlésünk szerint.

SZŐLŐFAJTÁK
Portugieser 51%, Kékfrankos 29%, Zweigelt 20%

ALKOHOL: 12,5 %

megvásárolható webshopunkban:https://www.vylyan.hu/termek/villanyi-redy-2018/

2018-as évjáratról:

Villányban biztosan az évtized kiemelkedő évjárata lesz a 2018-as, amely az augusztus 10-én megkezdett eddigi legkorábbi szüretünkről is emlékezetes lesz. Összességében meleg évjáratnak tekinthető, a száraz és az intenzíven csapadékos időszakok megfelelő ütemben váltották egymást. Volt 40 napig tartó medárdi időjárás, majd azt követő száraz meleg, korai fakadás, korai virágzás és robbanásszerű fejlődés. A szüreti hónapok augusztustól októberig sok napsütéssel kényeztettek bennünket, így gyönyörűen érett, de elegáns savakban gazdag szőlőket szüreteltünk.

A versenyről bővebben itt olvashat: http://www.pecsiborozo.hu/event/portugieser-du-monde-2019

Kapcsolódó boraink

Kapcsolódó cikkeink

Szőlősorok a Vylyan Pincészet dűlőjén, háttérben a Szársomlyóval, nyáron, naplementekor.

A borászat csúcstartói

2020. június 30.

A bortermelés legnagyobbjai Hol készül a legtöbb bor? Vajon ott található a világ legnagyobb borospincéje is? Hány éves a világ