Kezdőlap » Cikkek » Téli programok a Vylyan Teraszon

Téli programok a Vylyan Teraszon

Dátum: 2017. január 10., kedd

Időszak: 2017. Január 2 – Február 28

Helyszín: Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet – Kisharsány

Szőlő - Tél2

Vylyan Terasz télen-nyáron!

A gyönyörű, elvarázsolt téli mesevilággal körülvett Terasz hangulata is kihagyhatatlan. Télen is sokszor napfénybe öltözik a Fekete-hegy, s ezüst zúzmarába, vagy ünnepi fehérbe öltözve is csodás a környék, amely akár egy jó sétára is csábít. Ha fehér a fekete-hegy, a Terasz körüli terepviszonyok tökéletesen alkalmasak téli vidám foglalatosságokra is, mint szánkózás, vagy egy jó kis hócsata.

Persze legjobb bekuckózni a kóstoló szalonba melengető, nagy vörösborokkal (mint az új Duennium, vagy Pillangó), forralt borpunccsal, Csodababbal, s ínycsiklandó falatokkal.

Borkóstolók

Ha csak egy pohár borra tér be, mi annak is örülünk, de érdemes választani vezetett 5 boros kóstolósoraink közül:

 1. Válogatás kóstolók, Duenniummal

  Nagy borok, kis tételben | 3.800 Ft

  Számunkra a legnagyobb kihívás, hogy megmutassuk dűlőink egyedi értékét, arcát. Ezért készítjük el válogatás borainkat legszebb dűlőink legjobb terméséből, s azoknak is a legszebb hordós tételeiből – kizárólag a legjobb évjáratokban! A Duennium hordóválogatás, ha lehet ilyet mondani, még egy szinttel feljebb emelkedik: mint házasítás, alkotja a legteljesebb harmóniát, ami a kezünkből kikerülhet. Az új, 2011-es évjáratú borban a cizellált, de határozott cabernet franc karakterhez a merlot bársonyossága, kereksége simul.

  Gesztusként fogadja szeretettel a Duenniumhoz komponált étvágygerjesztő kóstoló falat ajándékunkat!

  • Bacon-be göngyölt aszalt szilva a Vylyan Kiskonyhából
  • Csodabab – grand cru kakaóbab különlegesség, Szántó Tibor Műhelyéből.
 2. Prémium kóstoló sor

  Munkánk eszenciája. Ha meg akarja ismerni Villány legszebb arcát, elegáns vörösborainkban megtalálja | 2.800 Ft

 3. Classicus kóstoló sor

  Nálunk mesélnek a borok! …egy ősi helyi legendáról, új köntösben | 1.800 Ft

  /A vállalkozó kedvűeknek – Bor-Okoskodj Játékosan

  Classicus kóstolóknál a játékos kedvűeknek ajánljuk az ’Itt a piros, hol a piros’ kóstoló játékot, fekete pohárból. Tegye próbára az érzékeit!

 4. Magnum kóstolók

  Nagyobb palackban a vörösborok szebben, optimálisabban érnek. Ezért Magnum (1,5l) palackokba zártuk az utóbbi évjárat legszebb borait, limitált tételben. Nagy palackban nagyobb az élmény, s mindezt érdemes nagyobb társasággal kóstolni.

  Csomag ár: 55.900 Ft, minimum 12 fő esetén, de egy 20 fős társasággal a legideálisabb.

  Tartalma: 4 bor (Syrah 2012, Montenuovo 2012, MANDOLÁS 2011, DUENNIUM 2006 Magnumok), ásványvízzel, ropogtatnivalóval, s a Duenniumhoz komponált Csodababbal.

Szőlő - Tél

Lélekmelengető Vylyan Kiskonyha

A borkóstolók mellett a bisztro jellegű Vylyan kiskonyha kreatív bor és étel párosításokkal, a környék kézműves termelőinek helyi ízeivel várja a kulináris élményeket értékelő vendégeket.

Borainkhoz válasszon téli étlapunkról

 • Céklakrém gránátalmával, pirítóssal | 800 Ft
 • Klasszikus tepertőkrém | 800 Ft
 • Sertés rilette | 800 Ft
 • Füstölt finomságok a Madarász Tanyáról | 2400 Ft
 • Sajttál fűszeres és érett termelői sajtokból | 1800 Ft
 • Ételeinkhez frissen sült pékárut kínálunk

Fogadóitalként fűszeres borpunccsal kedveskedünk a hozzánk betérőknek, a hidegből érkezőknek

Étvágygerjesztő kóstoló falat a Duenniumhoz komponálva

 • Bacon-be göngyölt aszalt szilva a Vylyan Kiskonyhából
 • Csodabab – grand cru kakaóbab különlegesség, Szántó Tibor Műhelyéből.

Szőlő - Tél3

Téli vidámságok, boros szánkózás

Ha fehér a fekete-hegy, a Vylyan Terasz környéke a legtökéletesebb helyszín téli vidám foglalatosságokra, mint szánkózás, vagy egy jó kis hócsata. Ha ’hull a hó és hózik’,  érdemes gyerkőcökkel (vagy kalandos felnőttekkel) és szánkóval vagy hócsúszkával érkezni és élvezni a tél örömeit.  Utóbbit – hivatalos nevén: popsitepsit – mi is biztosítunk!

Tipp: Melengető gyógyfürdő

A legjobban télen esik jól egy gyógyító melegvizes ’füredezés’. A környék gyógyvizének keletkezését is az Ördögnek köszönhetjük (az erről szóló legendát már biztosan nem kell bemutatni;-), s maga Harkány a gyönyörűséges legendabéli hajadonról, HЁRKA-ról kapta a nevét. A gyógyvíz jótékony használata közel 200 éves múltra tekinthet vissza. A víz csodálatos hatására a hagyomány szerint 1823-ban Pogány János nevű gyűdi jobbágy esete hívta fel a figyelmet, akit szaggató lábfájásától a harkányi mocsarak „szabadítottak” meg.

A siklósi Thermál Spa pár éve készült el, jó szívvel ajánljuk vendégeinknek:

www.siklosfurdo.hu
Dravahotel Thermal Resort Harkány****

Téli túrák

Bármilyen évszakról is legyen szó, sokan érkeznek hozzánk túrabakancsban. A téli táj is gyönyörű és kell is a mozgás ebben az évszakban is. Érkezzenek hozzánk a téli csoda-tájban, erdőn-hegyen-dűlőn át, két túraútvonalon is (Villány/Szoborpark; illetve a közedvelt Palkonya-Vylyan turistaúton).

Tipp: Túra a borok virágához – februári Kikerics túrák

Tudta, hogy nem a hóvirág az első? Februárban már apró kis fehér virágok borítják a Szársomlyó oldalát, de csakis itt! Hazánk területén egyedül a Szársomlyón él a fokozottan védett magyar kikerics. Természet kedvelőknek kihagyhatatlan lehetőség, hogy kora februárban élőben is lássa a szigorúan védett kis virágot. A Duna-Dráva Nemzeti Park nem zárja el ezt kis csodaszigetet a hegyoldalban megbúvó első virágokkal, érdemes hát velük ellátogatni a kikerics túrára, majd megkóstolni a kikerics védjegyet viselő borokat a Vylyan Teraszon!

 

10 fő feletti csoportos érkezés esetén kérjük előzetes bejelentkezésüket!

Várjuk szeretettel,

Péter Ákos

Gönczöl Gábor +36-30-376-08-85

Vylyan Pincészet, Vylyan Terasz 7800 Kisharsány, Fekete-hegy

www.vylyan.hu

[email protected], Vylyan a Facebookon | Vylyan a twitteren