Kezdőlap » Cikkek » Téli hangulatú narancsszörp

Téli hangulatú narancsszörp

Dátum: 2017. december 14., csütörtök

Karácsony előtt cikáznak a receptajánlók, mindenki szívesen gyűjt ötleteket.

Mi arra gondoltunk, hogy egy alkoholmentes italkülönlegességet ajánlunk most, hiszen a nagy ünnepi borozások mellett fontos, hogy folyamatosan hidratáljunk 🙂 ! Emellett karácsonyi saját készítésű ajándékként is ajánljuk.

Péter Ákos kollégánk téli hangulatú narancsszörpje

Mivel a forralt bor elkészítése közismert, a borpuncsot már közzé tettük, s a Vylyan Terasz itallapján szereplő boros forró csoki receptje „titkos” és hosszadalmas elkészítésű, maradtunk egy szezonális alapanyagú szomjoltó italnál, a narancsszörpnél.

Gondolhatják, hogy nem egyszerű szörpikéről van szó, simán nevezhetnénk alkoholmentes koktélnak is, annyira finom és gazdag ízű! Átadjuk a szót Ákosnak, íme a recept (Hozzávalók 2l szörp elkészítéséhez):

Most van a narancsnak szezonja, 2kg narancs (1l friss narancslé)

  • 0,5 kg citrom
  • 1 kg sárgarépa
  • 1 rúd vanília
  • 1 kg cukor
  • gyömbér (a legjobb frissen reszelve / préselve)
  • Vylyan mustméz (opcionális)

Elkészítés

Csavarjunk ki 2 kg narancsot és 0,5 kg citromot, a levét fogjuk használni alapként. Répát főzzük meg és turmixoljuk szét a citrusok és a darabka gyömbér levével, ehhez adjuk hozzá a cukrot és a vaníliarudat, melynek a héját és a magjait is felhasználjuk. Forrás után még 5 percig hagyjuk gyöngyözni, utána tiszta üvegekbe töltjük és dunsztolva kihűtjük.

Gazdag ízű szörp, de ízlés szerint csipetnyi fahéjjal és szegfűszeggel is ízesíthetjük, hogy még ’karácsonyibb’ jellegű legyen.