Kezdőlap » Magazin » Téli hangulatú narancsszörp

AjánlatEgyéb

Téli hangulatú narancsszörp

2017. december 14.

Karácsony előtt cikáznak a receptajánlók, mindenki szívesen gyűjt ötleteket.

Mi arra gondoltunk, hogy egy alkoholmentes italkülönlegességet ajánlunk most, hiszen a nagy ünnepi borozások mellett fontos, hogy folyamatosan hidratáljunk 🙂 ! Emellett karácsonyi saját készítésű ajándékként is ajánljuk.

Péter Ákos kollégánk téli hangulatú narancsszörpje

Mivel a forralt bor elkészítése közismert, a borpuncsot már közzé tettük, s a Vylyan Terasz itallapján szereplő boros forró csoki receptje „titkos” és hosszadalmas elkészítésű, maradtunk egy szezonális alapanyagú szomjoltó italnál, a narancsszörpnél.

Gondolhatják, hogy nem egyszerű szörpikéről van szó, simán nevezhetnénk alkoholmentes koktélnak is, annyira finom és gazdag ízű! Átadjuk a szót Ákosnak, íme a recept (Hozzávalók 2l szörp elkészítéséhez):

Most van a narancsnak szezonja, 2kg narancs (1l friss narancslé)

  • 0,5 kg citrom
  • 1 kg sárgarépa
  • 1 rúd vanília
  • 1 kg cukor
  • gyömbér (a legjobb frissen reszelve / préselve)
  • Vylyan mustméz (opcionális)

Elkészítés

Csavarjunk ki 2 kg narancsot és 0,5 kg citromot, a levét fogjuk használni alapként. Répát főzzük meg és turmixoljuk szét a citrusok és a darabka gyömbér levével, ehhez adjuk hozzá a cukrot és a vaníliarudat, melynek a héját és a magjait is felhasználjuk. Forrás után még 5 percig hagyjuk gyöngyözni, utána tiszta üvegekbe töltjük és dunsztolva kihűtjük.

Gazdag ízű szörp, de ízlés szerint csipetnyi fahéjjal és szegfűszeggel is ízesíthetjük, hogy még ’karácsonyibb’ jellegű legyen.

Kapcsolódó boraink

Kapcsolódó cikkeink