Kezdőlap » Cikkek » Őszköszöntő Pinot Noirral!

Őszköszöntő Pinot Noirral!

Dátum: 2016. augusztus 31., szerda

Itt van az ősz, itt van újra: A legszínesebb évszak ez, s nem csak a természet palettáján, hanem a pincészet életében is, a szüretkezdéstől az újborok ünnepéig ez az időszakig a szőlő és a bor legnagyobb ünnepe.

Az indián nyár általában szép idővel kényeztet a mediterrán hangulatú Vylyan Teraszon, a bortúrázók innen csodálhatják az őszi aranysárga napfényt, az Ördögszántotta hegyet a színesedő szőlőligettel, s mindehhez már többnyire a vörösborok esnek jól!

Ha a szeptemberi hangulat karakteréhez bort kellene párosítanunk, az biztosan a Pinot Noir lenne. 2009-es pinot noirunk sokrétű bor, a palackérés során a szárított gyümölcsös, “őszi”, avaros, kifinomultan fűszeres jellege bontakozik ki.

A Pinot Noir az igazi ínyencek bora, melynek kifinomultsága semmi más fajtához nem hasonlítható. Kóstolásában épp az az izgalmas, hogy mivel a bor karaktere a palackban is folyamatosan fejlődik, változik, ezért érdemes a bort éveken át figyelemmel kísérni.

Köszöntse Pinot Noiral az őszt, s hogy a virtuális koccintáshoz mi is hozzááruljunk, a Vylyan Pinot Noir 2009 most szeptemberben 2.050 Forintért kapható!

A kedvezmény egyéb törzsvásárlói kedvezményekkel nem összevonható.