Kezdőlap » Cikkek » Hármas Harmónia

Hármas Harmónia

Dátum: 2017. szeptember 26., kedd

Borválasztékunk gerincét a prémium borok adják, munkánk eszenciáját jelentik. Kishordóban érlelt, koncentrált, elegáns borok. Nagy örömünkre rendszeresen jól szerepelnek hazai és nemzetközi versenyeken. Három bort válogattunk Önöknek októberre, a Merlot-ot, a Cabernet Sauvignon-t, s az új évjáratú Montenouvo-t! Érdekes akár egy borkóstoló sorban egymás mellett kóstolni, vagy kicsit ínyenckedni, s megtalálni egy egy ételpárosításhoz az igazit.

 

Montenuovo Cuvée

Birtokborunk Montenuovo Nándor herceg emléke előtt tiszteleg. Sokrétű házasítás, amely a fajsúlyos és a gyümölcsös borok közötti arany középúton jár. Szépen összegzi a villányiságot úgy, hogy közben tisztaarcúan, identikusan Vylyan marad.

A bor alapját a bordói fajták adják, melyet a syrah fűszeressége egészít ki. A 2013-as évjárata különlegessége, hogy Montenuovo Nándor dédunokája, Alexander Kübeck-Montenuovo is részt vett velünk a házasítás összeállításában, így a családi vérvonal már a borban is örök lenyomatot hagyott.

Érdekesség

Találkozásunk a herceg örököseivel bővebben, kisfilmünkben, s a honlapunkon.

Igazi Jolly Jokerként majd mindenhez ajánlható – komplex aromavilága bármely étel nemes kísérőjévé avatja.

 

Merlot

Mediterrán hangulatú merlot, amely a déli fekvésű dűlők melegét telt, érett világában őrzi. Tartalmas, mély, határozott karakter, kerek szerkezettel, s puha tanninokkal.

Az érett gyümölcsös jegyeket (feketeszeder, aszalt meggy) a hordós érlelés gazdag fűszerei (menta, cédrus, grillázs) színesítik. Kerek bor, úgy, ahogy van, de hosszú érlelésre is bátran ajánljuk.

Ajánljuk grillhúsokhoz, pecsenyékhez, illetve a legtöbb gyümölcsös körettel társuló ételhez.

 

Cabernet Sauvignon

Igazi világutazó, aki sokat látott, sokat tud. A divathullámok hol felkapják, hol elfelejtik, de ez a sauvignont nem zavarja. Harmonikus, tartalmas bor, sohasem enged karakteréből. A 2013-as évjáratú bort 15 hónapos hordós érlelés után palackoztuk. Gazdag,  határozott  karakter, izmos struktúrával. Meleg illatából az érett gyümölcsök és kakaóporos fűszeresség árad.

Marhasültekhez, pecsenyékhez, pörköltekhez, kiadós ételekhez ajánljuk.

Ajánlat

Ajánlatunk október 31-ig érvényes, melyben a 3 bor 10.288 Forint helyett most 7.999 forintért lehet az Öné. Az ajánlat egyéb kedvezményekkel nem összevonható.