Kezdőlap » Vylyan Terasz » Kulturális programok

Kulturális programok

A borra szomjazó közönség már jól tudja, hogy a borokon túl egy tágabb, izgalmas kulturális programok köré csoportosuló univerzum tárul fel a Vylyan Teraszon zajló események kapcsán.

A bor filozófiája

Hamvas Béla írja A bor filozófiája című művében: “Igazán jól bort csak az tud inni, aki múzsai nevelésben részesült, verseket olvas, képekben gyönyörködik, zenét hallgat.”

Ez a szellem ihleti a Vylyan Teraszon szervezett kulturális programok nagy részét. Nagyon élvezzük, amikor megtelik a terasz élettel, mosollyal, költőkkel, zenészekkel, színészekkel, s természetesen a visszatérő kedves vendégeinkkel, mert ezen keresztül válik mindannyiunk számára igazi örömünneppé a bor. A nyugodt környezet lehetővé teszi a világ zajától való elvonulást, így ideális helyszín a szellemi töltekezésre.

Kulturális programok

Ízelítő művészeti programjainkból

A Vylyan Teraszon mindig történik valami. Rendezvényeink az év egészét felölelik: január vége a hagyományőrző Vince napé, melyet pincészetünk élesztett újjá a Villányi borvidéken. Aki erről lemarad, a BorZsongás fesztiválon köszöntheti velünk a tavasz éledését, s a kultúrát. A nyárba fordulva a júniusi Szent Iván éji szerelemünnep után az ugyancsak alapítóként jegyzett augusztusi Ördögkatlan Fesztivál egyedülálló hangulatát ajánljuk, mely egyszerűen kihagyhatatlan élmény. Az ősz a szüret és az újbor ünnepe, melyet nálunk a többéves tradícióra visszatekintő szüreti rendezvények kísérnek.

2016 őszétől új programokkal jelentkezünk: a koraősz nyitányaként szombat esténként a Vylyan Terasz fiatal, tehetséges zenészeknek ad lehetőséget a bemutatkozásra, vasárnaponként pedig a Sunday Lounge várja a családokat finom falatokkal, kellemes zenével, gyermekprogramokkal.

Katlan cikk

Vylyan és a művészetek

A Vylyan számára a művészet elsődleges érték. Úgy gondoljuk, fontos számunkra, hogy felkaroljuk a tehetséges képzőművészeket, akik maradandót alkotnak. A képzőművészet és a bor iránti szenvedélyünk szülötte a többéves tradícióra visszatekintő Bogyólé művészi címke pályázata és kiállítás, melyre mindig ősszel, a szüret és az újbor ünnepének apropóján kerül sor. Ennek kapcsán fiatal képző- és iparművészek mérik össze tudásukat, hogy megalkossák a Vylyan elsőként palackozásra kerülő újborának cimketervét. A legsikeresebb művekből kiállítást rendezünk, díjazzuk a nyerteseket. Végül fődíjként a kiválasztott, nyertes alkotás dísziti a tél elején piacra kerülő Bogyólé borunk palackjait.

Hasonló megfontolásból született Művészi Hordó projektünk is. Ennek égisze alatt a pályázó alkotók a borok érleléséhez használt (barrique) hordókból készítettek egyedülálló műalkotásokat, melyek ma is állandó köztéri kiállításként várják a látogatókat a Vylyan Teraszon.

Kulturális programok

Programok kicsiknek, nagyoknak!

Aki járt már nálunk tudja, hogy a gyerekek imádják a Vylyan Teraszt. Miközben a szülők elmerülhetnek a kulturális programokban, nyugodtan pihenhetnek, borozhatnak, addig a gyerekek önfeledten fedezhetik fel a gyönyörű környezetet. A park, a szőlőliget, a kis focipálya és a trambulin megannyi izgalmas színtér a mozgásért lelkesedő kisebbeknek és nagyobbaknak. A kevésbé „mozgalmas” gyerkőcök pedig a gyereksarokban a színezőkkel, játékokkal bíbelődhetnek. Ne hagyja hát otthon a kicsiket, várjuk szeretettel az egész családot!

Érdemes böngészni honlapunk eseménynaptárát, feliratkozni a hírlevélre, s követni bennünket közösségi oldalainkon, hogy semmilyen programról ne maradjon le!

Kulturális programok

Játékszabályzat – “Vylyan Terasz – Regisztrálj és nyerj!”: Vylyan Terasz – Regisztrálj és nyerj játékszabályzat