2010. szeptember 30-án lezárult a 3x3 Duennium jótékonysági áverés! Az induló, egyenként 50.000 forintos kikiáltási árból végül összesen több mint egymillió forint gyűlt össze!

A licit nyertesei, az adományozók

A Benedek Tibor által támogatott Gondolkodj Egészségesen! Program záró tétje 380.000 Ft lett, az adományozó anonimitását kérte. A pécsi S.O.S. Élet Telefonszolgálat további működéséhez dr. Csernus Imre palackja 350.000 forintot hozott, a dupla magnum boldog tulajdonosa Gianni Annoni! Lovasi András és a ZION Pécs kezdeményezését beindító 355.000 forintos adomány Csőke Gyulától, az Aon Credit Kelet-Európai Kft.-től érkezett.

A képen az adományozók, a különleges Duennium palackok tulajdonosai: Gianni Annoni és Csőke Gyula. A képet nézve mondani sem kell: adni tényleg öröm!

Bácskai Márta„A Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány nevében hálásan köszönöm a Vylyan jótékonysági borárverésén összegyűlt pénzt, melynek köszönhetően még 500 óvodás családja részére tudjuk eljuttatni az EgészségZsákot a november 26-i Gondolkodj Egészségesen napon. Az összeg segítségével a Pethő intézet fogyatékkal élő lakóit vendégül láthatjuk a budapesti Millenárison megrendezett Zöld túrazokni elnevezésű foglalkozásokon, ahol lehetőségük nyílik kipróbálni a gyerekjógát, a néptáncot, a drámajátékokat. Ismerkedhetnek állatokkal és meghallgathatják a tibeti hangtálak varázslatos muzsikáját, valamint részt vehetnek bábelőadásokon is.”
Bácskai Márta
Stark András„Az árverésen az SOS Élet Alapítvány javára befolyó összeget közvetlenül a Pécsi SOS Élet Lelkisegély Telefonszolgálat működésére fordítjuk. Ezt a vonalat élethelyzeti, öngyilkossági krízisben lévők hívják, s hála a támogatásnak, hívhatják továbbra is. A bajban lévő telefonálók számára ez ingyenes elérhetőség, nekünk azonban egyre nagyobb problémát jelentett a telefonszámla kifizetése. Ennek mintegy félévnyi összegét teszi ki a licitálás révén minket megillető pénz!”
Stark András
Kerekes Kornél„2009-ben kezdődött a Zenész Ifjúsági Otthon története, s azóta különleges”zene szigetét” sikerült létrehoznunk Európa Kulturális Fővárosában. Mindezt úgy, hogy csak saját magunkra, energiánkra, kitartásunkra támaszkodhattunk, hiszen a „vállveregetésen” kívül egyéb, nagyobb összegű támogatásban nem részesültünk. Ezért volt nagyon fontos számunkra a Vylyan Pincészet és Lovasi András által elindított árverés. Az összegyűlt pénzből novemberben végre beindul a hiánypótló képzés, a Könnyűzenei Iskola, ahol - Andrással teljes egyetértésben - azon fogunk dolgozni, hogy Pécs ezután is „Magyarország Liverpoolja" legyen. A fő célcsoport azok a tizenévesek, akik nagyon tehetségesek, de családjuk a létminimum alatt él. Ezeknek a gyerekeknek célt adunk, hangszert biztosítunk, s a város neves zenészeitől tanulhatnak!”
Kerekes Kornél

A 3x3 liter Duennium árverésén a befolyt pénz három szervezethez kerül:

Benedek Tibor

Egészség

Gondolkodj Egészségesen! Program hazánk gyermekeinek egészségügyi helyzetén (elhízás, mozgás hiánya, higiéné hiánya) kíván javítani úgy, hogy az egészséges életmódot helyezi a középpontba.

dr. Csernus Imre

Mentálhigiéné

A pécsi S.O.S. Élet Telefonszolgálat működésének támogatása (éjszakai krízisintervenciós tevékenység, ingyenes telefonos lelki segélyszolgálat, önkéntes pszichológusokkal).

Lovasi András

Zene

A pécsi ifjúsági zenei élet, pontosabban a pécsi Könnyűzenei Kerekasztal célkitűzéseiből kinőtt ZION Zenész Ifjúsági Otthon támogatása, akik szeptembertől Könnyűzenei Iskolát szeretnénk elindítani, hátrányos helyzetű 12-18 évesek részére.

A Vylyan Pincészet eddig számtalan olyan kezdeményezést indított útjára, vagy támogatott, amelynek célja nem kapcsolódik szorosan a borhoz, de mégis…

Idén három ismert, elismert, véleményformáló közéleti személyiséggel együttműködve indul a Duenniumhoz kapcsolódó jótékonysági kezdeményezés! A támogatók – Benedek Tibor, dr. Csernus Imre és Lovasi András – kézjegyükkel láttak el három – egyenként 3 literes dupla magnum – palackot, amelyeket 2010 szeptemberében jótékonysági céllal árverezünk el.

A jótékonysági célok is a támogatókhoz kapcsolódnak, akik olyan területen dolgoznak, olyan ügyeket támogatnak, melyek méltóak arra, hogy azok szélesebb körben ismerté váljanak és esetleg további mecénásokra találjanak. A három pillér az egészség, a mentálhigiénia és a zenei tehetségkutatás.

Benedek Tibor egy óvodai környezetben zajló kezdeményezést, a Gondolkodj Egészségesen! Programot támogatja. Dr. Csernus Imre aláírásával a Mentálhigiéné témakörben a pécsi S.O.S. Élet Telefonszolgálat további működését segíti. Lovasi András pedig a pécsi ZION-t (Zenész Ifjúsági Otthon) támogatja, ahol Könnyűzenei Iskolát szeretnének indítani hátrányos helyzetű fiatalok részére.

Az árverés időtartama egy hónap, jótékonysági tétjeit szeptember 30-ig teheti meg.

Adni öröm!

Ne habozzon, erejéhez mérten segítse e nagyszerű kezdeményezéseket, s legyen tulajdonosa egy egyedülálló, különleges nagy bornak és az adakozás örömének!

 

Képgaléria

A 2006-os Duennium premierje a sajtónyilvánosság előtt augusztus 26-án volt Budapesten. Itt történt a palackok aláírása, a licit beharangozása, és elindítása, a támogatandó szervezetek bemutatkozása.

 

Szabályzat